5 факта за Кинг Конг, които вероятно не знаете

2143
 5 факта за Кинг Конг, които вероятно не знаете
Снимка: BILLA

Едва ли има някой, който да не е чувал за легендарния Кинг Конг - величествената горила, върху чийто образ са създадени запомнящи се приключенски филми, преосмислящи връзката между човека и природата.

Независимо дали приемате Кинг Конг за неспокоен звяр или драматичен герой, неговият образ е оставил траен отпечатък върху световната поп култура и ще посветим следващите редове на няколко интересни факта, свързани с него.

Възникването на Кинг Конг   

Образът на Кинг Конг е създаден от филмовия продуцент и режисьор Мериън Купър – военен пилот и герой от Първата световна война, който се вдъхновява от истории за неизвестни животни в дъждовните гори на Африка. Впоследствие Купър измисля сюжет за филм и през 1933 г. излиза оригиналното заглавие „Кинг Конг“, което бързо се превръща в класика в областта на фантастичното кино.

Кинг Конг има своя фигура в музея на Мадам Тюсо

През 2017 години музеят на Мадам Тюсо в Ню Йорк представя аниматронна глава на внушителната горила Кинг Конг. Роботът атракция е висок над 5 метра и е част от експозиция, посветена на римейка „Конг: Островът на черепа“. Интересен факт е, че ръмженето на фигурата стига до 90 децибела, колкото се чуват при приземяването на „Боинг-737“.

Различните размери на Кинг Конг във филмите

В зависимост от версията на филма, размерът на Кинг Конг варира значително. В оригиналния филм от 1933 г., горилата е сравнително по-малка – височината ѝ е била около 5.5 метра. В по-новите версии, като например тази от 1976 г., Кинг Конг е висок близо 17 метра и е изобразен като гигант, който успява да се покатери върху огромните небостъргачи в Ню Йорк.

Българският Кинг Конг

Именитият българин Дан Колов е един от най-успешните борци за всички времена и се е превърнал в истинска спортна легенда. Знаете ли обаче, че през 1933 г. на турнир по кеч в Париж, френските вестници наричат Колов „Кинг Конг“ след безапелационните борби на българина. Така името на внушителната горила се превръща в един от запомнящите се прякори на нашия най-успешен борец, който пропуска само 3 победи в над 1500 официални мача.

Срещнете се с Краля на горилите, който пази Кинг офертите в BILLA

Ако сме заинтригували интереса ви към образа на Кинг Конг и искате да се срещнете отблизо с него, можете да го направите и тази седмица в магазини BILLA в цялата страна. В периода до 14 февруари Гориллата на BILLA e запазила за вас супер оферти с до -50% от цената на избрани артикули, атрактивни 1+1 оферти с два продукта на цената на един, както и изгодни мултипак предложения за споделяне с любимите хора. За клиентите, пазаруващи с BILLA Card, следващият уикенд ще бъде още по-специален, защото ще могат да се възползват от    -25% от цената на всички колбаси, всички консервирани храни и конфитюри, както и на всички вина, в духа на предстоящия празник.

Всички промоционални Кинг предложения в BILLA можете да разгледате тук:    https://www.billa.bg/promocii/sedmichna-broshura.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com