50 рискови обекта по морето, които отчитат нереално ниски обороти, засече НАП

3077
50 рискови обекта по морето, които отчитат нереално ниски обороти, засече НАП
Снимка: БГНЕС

При проверки по Северното Черноморие са установени 4-ма търговци, които са издавали билети вместо бележки от касов апарат, който има връзка с НАП. На нарушителите са съставени актове, като глобата може да достигне до 10 000 лева. Това съобщиха от териториалната данъчна дирекция във Варна

В момента данъчните извършват масово проверки, за да установят дали търговци и институции, които издават билети, имат регистрирани в НАП касови апарати, с каквито трябва да отчитат продажбите си след 20 юли. От началото на юли до момента са извършени 89 инспекции на плажове и търговски обекти около тях, пише "24 часа".

НАП изследва сделката на сина на Първанов

Колеги изследват сделката на сина на Георги Първанов, ако има разминаване между официалните доходи и платената сума, ще има и ревизия, ...

Съставени са 48 акта за административни нарушения, най-често за неиздаване на касови бележки. Междувременно текат и проверки на обменните бюра, които се извършват съвместно със служители на Комисия за защита на потребителите.

От НАП-Варна уточняват, че наблюдават дистанционно 50 рискови обекта по морето, които отчитат нереално ниски обороти на фискалните си устройства. Предстои те да бъдат посетени от служители на приходната агенция. При проверки по Северното Черноморие са установени 4-ма търговци, които са издавали билети вместо бележки от касов апарат, който има връзка с НАП.

На нарушителите са съставени актове, като глобата може да достигне до 10 000 лева. Това съобщиха от териториалната данъчна дирекция във Варна.

В момента данъчните извършват масово проверки, за да установят дали търговци и институции, които издават билети, имат регистрирани в НАП касови апарати, с каквито трябва да отчитат продажбите си след 20 юли.

Служители на НАП ще следят оборотите на Spirit of Burgas

Екипи на Националната агенция за приходите (НАП) в Бургас ще извършват засилен контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодате...

От началото на юли до момента са извършени 89 инспекции на плажове и търговски обекти около тях.

Съставени са 48 акта за административни нарушения, най-често за неиздаване на касови бележки. Междувременно текат и проверки на обменните бюра, които се извършват съвместно със служители на Комисия за защита на потребителите.

От НАП-Варна уточняват, че наблюдават дистанционно 50 рискови обекта по морето, които отчитат нереално ниски обороти на фискалните си устройства. Предстои те да бъдат посетени от служители на приходната агенция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com