А1 с кампания за връщане на стари устройства

21906
А1 с кампания за връщане на стари устройства
Снимка: А1

Идеята за разделно събиране на отпадъците отдавна не ни се струва екзотична, стараем се да избираме продукти в опаковки за многократна употреба и се замисляме все по-често за отпечатъка, който оставяме върху планетата. Какво става обаче с електронните ни устройства? Смартфони, таблети, компютри са неизменна част от нашия живот и рано или късно се налага да се заменят с нови устройства, а старите се превръщат в ненужна вещ. Затова А1 стартира нова еко инициатива, която цели да намали обема на електронните отпадъци. От началото на ноември вече имате възможност да върнете своето ненужно устройство в магазините на А1. Не само че телекомът предоставя възможност на клиентите да рециклират стар телефон или таблет, но и ще дава ваучер на стойност 20 лева на всеки, решил да стане част от еко инициативата. Ваучерът може да бъде използван в магазините на А1 или на сайта на компанията за закупуване на ново устройство в рамките на 30 дни от получаването му.

Какви устройства могат да се рециклират

Време е да се отървете от старата Нокиа „с фенерче“ и то по възможно най-природосъобразния за планетата ни начин. В магазините на А1 можете да върнете както смартфони, така и обикновени мобилни телефони и таблети. От телекома приемат за рециклиране всички устройства, без значение дали все още работят, или са повредени.

За да възнагради еко усилията на потребителите А1 ще предостави на всеки, предал за рециклиране старо устройство, ваучер на стойност 20 лева. Стойността на ваучера може да се използва за отстъпка от цената на нов мобилен телефон, смартфон, таблет, лаптоп или дори телевизор от физически магазин на А1 или онлайн на A1.bg.

Необходимо е да платите новата тех придобивка в брой и с тарифен план от А1, а ако сте част от А1 клуб можете и да не избирате нов тарифен план. Имайте предвид, че ваучерът може да се ползва само веднъж и е валиден за една покупка.  

Рециклиращият център на А1

С новата си еко инициатива компанията активно се ангажира с намаляването и рециклирането на електронните отпадъци в страната. Освен че дава възможност на всеки потребител да върне старото си устройство, А1 ще предава събраните електронни отпадъци на специализирана компания за рециклиране. Те от своя страна използват между 70 и 80% от материалите на старите устройства за различни цели.

А1 България разполага с най-големия и добре развит рециклиращ център сред всички седем страни, част от А1 Group. Само за първите девет месеца от годината А1 е рециклирала 127 438 устройства и смарт карти. Това е възможно, защото центърът се намира в София и в него се приемат Set-Top-Boxes (STBs), смарт карти, смартфони и друго телекомуникационно оборудване, което се ползва като част от услугите на телекома. По планове на компанията броят на рециклираните устройства до края на 2021 година ще достигне над 162 000.

А1 добавя нов 5G смартфон в каталога си - realme GT Master Edition

Списъкът с устройства, съвместими с най-бързата* 5G мрежа в България – 5G ULTRA на А1, продължава да се увеличава. Сред най-новит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com