Агенцията по горите ще приема сигнали на тел. 112

4009
Агенцията по горите ще приема сигнали на тел. 112
Снимка: Actualno

В Изпълнителната агенция по горите предстои да се създаде център към телефон 112, на който ще се приемат сигнали, свързани с незаконна сеч и корупция в горите.

Това заяви изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите инж. Тони Кръстев на среща между служителите на Агенцията по горите, горските и ловни стопанства, фирмите, които преработват и добиват дървесина на територията на Регионалната дирекция по горите в Кюстендил, съобщиха от МЗХ.

Информацията, която постъпва в центъра ще се обработва от специално обучени за целта служители, които ще имат възможността да проверяват достоверността на подадения сигнал.

"Всички сигнали, свързани с горите, от 112 ще бъдат препредавани на нас, а от нас ще бъдат изпращани по най-бързия начин за проверка по поделенията – регионалните дирекции по горите, горските стопанства, общинските горски структури и кооперациите", посочи Тони Кръстев. Той допълни, че това ще доведе до по-бърза реакция от страна на институциите, защото целта на всички ни е да бъдат предотвратени нарушенията извършвани в горските територии.

"И в момента всеки гражданин има възможност на сайта на Изпълнителна агенция по горите да провери за всяко място дали има издадено позволително за сеч, кой и кога ще сече", коментира изпълнителният директор на Агенцията. Той призова гражданите, преди да подават сигнали, да се информират от сайта на ИАГ. "По този начин няма да бъдат ангажирани сили и средства, без това наистина да е необходимо. Всички кметове на населени места също са информирани за сечите, извършвани в техните землища", обясни още инж. Тони Кръстев.

По време на срещата се обсъди състоянието и проблемите на горите на територията на Регионалната дирекция по горите в Кюстендилска област.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com