Акции за безплатно изследване за хепатит в 5 бургаски общини

12968
Акции за безплатно изследване за хепатит в 5 бургаски общини
Снимка: Thinkstock

Скринингови акции за безплатно изследване за хепатит Б и Ц организират от Фондация „Христо Гешов“ в пет общини в Бургаско. Акциите са от мащабната кампания на хепатитно болния Христо Гешов.

Бургас, Айтос, Поморие, Приморско и с. Ново Паничарево ще имат възможността да се изследват за коварния вирус напълно безплатно и да се срещнат с лицето на кампанията за борба с хепатита, както и да научат повече за заболяването.

Разработиха лечение на кръвта чрез магнити

Американски учени оповестиха, че разработили устройство, което посредством магнити пречиства кръвта от патогенни агенти, предаде Франс ...

Безплатните изследвания ще започнат утре (25.09. – б.р.) от 15:00 часа до 17:00 часа в месността „Ченгене скеле“ в Бургас.

На 26 септември за хепатит ще могат да се изследват в Айтос – 11:00 – 13:00 часа и гр. Поморие – 16:00 – 18:00 часа. На 27 септември от 11:00 – 13 : 00 кампанията на хепатитно болния ще премине в Приморско и ще завърши със с. Ново Паничарево от 15:00 – 17:00 часа.

Изследванията се извършват от медицинко лице с периферна кръв (от пръста) и не се влияят от прием на храна и напитки. Всеки, който желае да се изследва може да дойде на място без записване на час – съобщават от организацията.

„Това са поредните пет града, в които ние ще изследваме напълно безплатно за хепатит Б и Ц, като акцията е част от кампанията, която направих поднаслов „Хепатитът до мен“. Всички кметове по райони откликнаха изключително бързо на молбата ни и приеха радушно нашето предложение към тях. Нямаме ограничен брой тестове на акциите и всеки, който желае може да дойде и да разбере своя статус“, каза Христо Гешов.

Служител на „Напоителни системи” продава кръвта си за прехрана

„Ние сме толерантни към предприятието, но то не е толерантно към нас", заяви Валентин, който работи в дружеството. Служители на ...

Напомняме, че Христо Гешов се разболя от хепатит Б, вследствие на който, разви цироза на черния дроб миналата година. От тогава той е лице на кампанията за борба с хепатита и се бори за повече права за хепатитно болните, както и за отпускане на повече средства с цел превенция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com