Антоанета Малчева: Директните продажби са един от най-бързите начини да се реализираш

75058
Антоанета Малчева: Директните продажби са един от най-бързите начини да се реализираш

Антоанета Малчева е един от първите консултанти на „Цептер” в България. Започва работа в компанията през 1992 г. и само две години след това успява да достигне най-високото ниво – регионален мениджър за град София, а впоследствие и за други градове. През 2006 г., когато се открива новият бранд „Медикъл”, тя получава предложение да го развива. Така, всичко за нея започва отначало. Добрите резултати не закъсняват и тук - за няколко години Антоанета показва изключителни постижения, за които е наградена. Днес, основните й отговорности са свързани с развитие на структурата, подбора и мотивацията на екипа, организиарането и провеждането на семинари и презентации, лични срещи с клиенти.   

Опишете как протича един ваш работен ден.

Един мой работен ден продължава 9-10 часа, през които имам разговори и срещи с настоящи и потенциални клиенти, консултанти и мениджъри, организирам и провеждам презентации и интервюта за работа, обучения и се грижа за това клиентите да са доволни. Също така мое задължение е да организирам ежедневните посещения на хората, които идват, за да изпробват възможностите на светлинната терапия Bioptron. Задълженията ми са разнообразни и работният ден е дълъг, но с усмивка и настроение, тези часове не се усещат. 

Бихте ли разказали повече за бранда „Медикъл”, за който отговаряте, и за продуктите, които включва?

„Медикъл” е медицинската програма на „Цептер”, която е част от мисията на компанията за здраве, красота и стил. Нашата цел е да информираме хората как да се погрижат за профилактиката на своето здраве, как да решат здравословни проблеми и не на последно място, как да  поддържат своята външна красота. Всичко това реализираме чрез патентованата, сертифицирана медицинска апаратура, клинично тествана и използвана в  60 държави по цял свят – това е светлинната терапия Bioptron.

Bioptron действа на клетъчно ниво, подобрява микроциркулацията, задвижва възстановителните процеси, стимулира собствения лечебен потенциал на всеки един организъм. Обсегът му на действие е много широк – използва се в дерматологията, физиотерапията, ревматология, ортопедията и  травматологията, педиатрията, естетичната и антиейджинг медицина. В България с медицинската апаратура на „Цептер” разполагат редица клиники, медицински центрове и санаториуми в цялата страна.

Ангелина Дерменджиева: В нашата компания сме обединени от идеята за здравословен начин на живот

Ангелина Дерменджиева вече 22 години популяризира у нас философията на Цептер за здравословен начин на живот. През 1992 г., когато комп...

Основната индикация, за която Bioptron е сертифициран, е болката - тя би могла да бъде овладяна или намалена в различни степени. Другото основно приложение е свързвано с решаването на проблема с раните - те заздравяват без остатък от белег. Светлинната терапия засилва защитните механизми на нашия организъм, имунната система, и помага изключително много при алергии. Bioptron намалява стреса, повлиява благоприятно при депресивни състояния, като в някои случаи може да замести изцяло нуждата от приемане на антидепресанти. В това отношение много ползотворна роля има и цветотерапията, която е едно допълващо решение. Цветовете подобряват, запазват и засилват енергийното ниво на тялото. Получава се благотворен, успокояващ, антиейджинг ефект върху кожата и тъканта, което допринася за цялостното ни добро състояние.

Терапията с Bioptron изисква малко време (между 4 и 10 минути) и е подходяща за цялото семейство – от бебето до най-възрастния член на фамилията. Тя може да се използва самостоятелно за решаване на определени проблеми или да е допълващ елемент към други медицински процедури. Например, когато правим профилактика и поддържаме защитните механизми на тялото чрез светлинната терапия, една вирусна инфекция може да премине много по-бързо, без да се използват антибиотици и други сериозни медикаменти. Това не означава, че не трябва да ходим на лекар, напротив, когато знаем каква е диагнозата, можем да дадем допълнително решение. В други случаи можем да се откажем от взимането на болкоуспокоително и Bioptron да поеме тази функция. 

На Европейски конгрес на естетичната и антиейджинг медицина в Париж, медицинският уред за светлинна терапия Bioptron спечели престижна награда - разкажете ни повече за нея?

Много сме щастливи, че Bioptron спечели най-високото отличие, което се дава от Европейския конгрес на естетичната и антиейджинг медицина – първа награда за най-добър антиейджинг медицински уред. Престижният трофей беше присъден от експертно жури на база на клиничните доказателства за благоприятното действие на Bioptron върху клетките на кожата, което води до засилено производство на колаген и еластин. Това е поредният значим международен приз, с който Bioptron е отличен. 

Какво е мястото на директните продажби в епохата на интернет, когато все повече свикваме да пазаруваме онлайн?

Ирина Илиева: Щастие е да работя за бранд, който обичам и чиито продукти използвам ежедневно вкъщи

Г-жо Илиева, кога беше първата ви среща с Цептер и защо решихте да станете част от екипа на компанията? Присъединих се към Цептер през...

След 22-годишен опит в директните продажби мога да кажа, че живият контакт не може да бъде заменен с нищо. Особено когато става дума за продукти като Bioptron, които изискват клиентът да е много добре информиран, да има възможност да опита сам и да се увери в ефекта, който се постига.

Според вас какви лични качества трябва да притежава един човек, за да е успешен в директните продажби?

Не бих казала, че директните продажби изискват някакви специални умения. Независимо в коя сфера е, човек, за да е успешен, трябва да има цел, да е постоянен, да е отговорен, и да се бори до край. Останалите умения като комуникативност, презентиране, лидерство, тук в нашата фирма ние ги постигаме с обучения, защото това е нещо, което не е даденост, а се развива. 

Какво е да работиш заедно със съпруга си за една и съща марка?

Откакто се помня работя заедно със своя съпруг. И двамата сме проектанти и работихме дълги години за най-голямата проектантска организация в България. След това започнахме заедно в „Цептер”, а това е не просто компания, а философия и начин на живот. Смятам, че когато има едно добро партньорство, нещата се получават, няма значение в коя сфера, дали в личната или професионалната, защото две винаги е повече от едно. И двамата обичаме работата си, имаме обща цел, искаме да помагаме на хората. Много от нашите клиенти впоследствие станаха и наши семейни приятели и ние отблизо виждаме как продуктите на „Цептер” променят тяхното ежедневие. Няма по-голямо щастие и удовлетворение в работата от това да видиш как светлинната терапия помага на един тийнейджър да излекува акнето си или кара бебето да спре да плаче. 

21 октомври: Бременната Кейт и отмора в Благоевград

Южноафриканският лекоатлет и параолимпиец Оскар Писториус бе осъден на 5 години затвор за убийството на приятелката си Рийва Стенкамп. ...

Какво казахте на дъщеря си, когато ви сподели, че иска и тя да започне работа в „Цептер”?

Основното, което й казах, е че в „Цептер” няма ограничения. Всеки започва с равен старт, независимо в кой момент пристига. Но всеки един човек трябва да си даде сметка за това какви са неговите мечти и да се бори, за да ги осъществи. И аз съм изключително щастлива, че дъщеря ни само за две години и половина достигна до позицията генерален директор на „Цептер” – Испания”. Сигурна съм, че нейните мечти са много по-големи и се надявам тя скоро да ги осъществи. 

Какво бихте посъветвали хората, които планират да започнат да се занимават с директни продажби?

Бих казала същото, което казах и на дъщеря си. Ако са мотивирани да сбъднат мечтите си и да имат стандарта на живот, за който мечтаят, това е един от най-бързите начини да го постигнат и да се реализират. Какво по-сигурно от това сам да определяш заплатата си, както това е в директните продажби. Ако си вършиш качествено работата, защо трябва да имаш ограничение във възнаграждението. Всичко е в техните ръце.

* На снимката: Антоанета Малчева със съпруга си, който е търговски директор на Brand Medical в Цептер-България

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю