Бедните общини отново са спонсор на МВР

1951
Бедните общини отново са спонсор на МВР
Снимка: iStock/Guliver

Министерството на вътрешните работи (МВР) не спира да получава дарения, независимо че бюджетът му бе увеличен за поредна година и тази година ще харчи 1.23 млрд. лв.

Това издава Регистърът на сключените договори и получените дарения от МВР за периода от 1 януари до 31 март 2017 г.

ДАНС и МВР искат със закон да поставят политиците под свой контрол

ДАНС и МВР искат да поставят под пълен контрол имуществото и доходите на държавния и политическия елит. Идеята е службите да правят раз...

Получената сума е около 240 000 лв. През миналата година вътрешното ведомство обяви подаръци за над 2.5 млн. лв., предимно от малки и бедни общини, и то в натура - в гориво, смазочни материали, компютри.

И това тримесечие МВР е получавало дарения основно от малки общини, които на практика си плащат, за да имат полиция. Такива дарения са правили общините Алфатар, Ситово, Дулово, Кайнарджа, Тутракан. Те са давали бензин, дизел или газ на районните полицейски управления. Така например от общината в Алфатар са дарили гориво за 156 лв., а тази на Кайнарджа - за 994 лв. Община Бяла Слатина е дарила ремонт на автомобил за районното си полицейско управление за 600 лв. Общината в Каолиново пък е дала наркоспрей и наркотестове на полицията за 437.71 лв. Дирекция "Миграция" е получила консумативи и лекарства за 3 858.86 лв. от община Елхово.

Общината в Полски Тръмбеш е дала на пожарната си специално облекло за над 2000 лв. Община Велико Търново също е сред дарителите на МВР - тя е предоставила на пожарната инвестиционен проект за 15 000 лв. Не е ясно за какво е проектът.

Община Пловдив е дарила на полицията газов хроматограф, компаратор, радиостанция, антена, батерия, кабел за програмиране, батерия SONY, видеокамера за 130 000 лв.

Солидна сума дарения са получили партиите за вота

Политическите сили са получили 1 207 337.23 лв. парични дарения и близо 800 дадени за безвъзмездно ползване автомобили и имоти за участ...

САЩ са дали на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) употребявана рентгенова система за проверка на багаж на стойност 28 216.08 лв. МВР е получило дарение и от посолството на Китайската народна република за сумата от 37 067.07 лв. В графата е записано само "движими вещи", без да се уточнява какво точно е подарено.

След като преди няколко години гръмна скандал с огромни дарения за МВР, включително от частни фирми и дори от разследвани лица, вътрешното министерство ги спря. Ведомството обаче си остави отворена вратата за получаване на подаръци от чужди държави, международни организации, общини и държавни институции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com