Благотворителност на работното място - една инициатива на добросъвестни служители

2267
Благотворителност на работното място - една инициатива на добросъвестни служители

За втора поредна година служителите на водеща фирма, специализирана в разработката на свръх модерно медицинско оборудване се самоорганизираха, за да извършат едно добро дело. Обединени около благотворителната кауза – безвъзмездно кръводаряване, служителите на БТЛ Индъстрийз дадоха пример за това, как работното място може да бъде поле за проява на най-висша форма хуманност.

Дарителската акция бе подкрепена от регионалният кръвен център. За да се улесни процедурата, екип от лекар и медицински сестри пристигнаха на място във фирмата. Всички желаещи да се включат в каузата бяха предварително прегледани, а самата процедура по кръводаряване премина под строг контрол и максимално осигурена безопасност. Приповдигнатият дух, от това че се прави нещо добро, изпълни работното място с позитивизъм и чувство на удовлетвореност.

Страхът отстъпи пред всеобщото желание за извършване на благородно дело. Смелите участници бяха възнаградени с вкусни подаръци, осигурени от фирмата и от кръвния център.

През 2015г. в кампанията се включиха 19 служители на фирмата, а през 2016 г. доброволците бяха 21. Кръводарителската кампания вече се превръща в традиция, по този начин фирмата се надява да насърчи кръводаряването и да го превърне в практика сред по-големите компании. Със своя пример, отзивчивия екип на БТЛ се опитва да провокира социалната ангажираност, като привлече повече съмишленици и събуди доброто у хората.

Всеки, който иска да стане част от хуманната мисия, като дари кръв, трябва да знае:

Кой е подходящ кръводарител?

Хора на възраст от 18 до 65 години, които са в добро здравословно състояние. Мъжете могат да бъдат кръводарители до 5-пъти годишно, а жените до 4, като интервалът между процедурите следва да е поне 2 месеца.

Каква подготовка се изисква?

Ако имате желание да дарите кръв е нужно да се подготвите няколко дни преди това, като се храните редовно и здравословно. Пълноценната храна ще повиши качеството на кръвта, както и общото състояние на организма. Кръводарителят трябва да е отпочинал и с добър тонус, в никакъв случай гладен. След благотворителния акт приема на повече течности и калории е задължителен, както и пълноценната почивка. Продуктите от вегетариански произход не са противопоказни за възстановяването на дарителя. Количеството на дарената кръв се възстановява в рамките на едно денонощие, а качеството й – в рамките на 3-4 седмици.

На кого може да помогне дарената кръв?

Дарената кръв се използва при спешни и планирани хирургически интервенции, при пострадали с тежка кръвозагуба, при сериозни травми и изгаряния, при несъвместимост на майка и плод, при лечение на злокачествени заболявания, при пациенти с вродени анемии и др.

Кръводаряването е полезно за организма. То стимулира обмяната на веществата, обновява кръвните клетки и повишава защитните сили на тялото.

Кръвта няма цена, кръвта дарява живот. Всеки, който има възможност може да се включи и да се превърне в герой!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com