Близнашки: Дано няма нов наплив на бежанци, защото нямаме пари

17748
Близнашки: Дано няма нов наплив на бежанци, защото нямаме пари
Снимка: БГНЕС

Трябва да мобилизираме нашите ресурси и нещата да останат под контрол, за да не се стигне до нов прилив на бежанци, защото знаете, че се намираме в много тежко финансово положение. Това каза пред журналисти служебният министър-председател проф. Георги Близнашки след като прочете откъс от хърватския писател Иво Андрич, отнасящ се за търпението и насочен към хората, които се занимават с политика на Балканите, предаде „Фокус”.

Проф. Георги Близнашки уточни, че е прочел този откъс, тъй като търпението е много важно, защото политиците все бързат да се доберат до властта и след това не знаят какво да правят с нея.

Полицията отново задържа десетки нелегални имигранти в София

Тази сутрин е бил получен сигнал, че в столичния кв. „Дружба“-2 е забелязана голяма група мъже, жени и деца, съобщиха от пр...

„След тези избори трябва да имаме изключително силно политическо правителство, защото необходимите реформи се отлагат твърде дълго време, а решенията просто се носят във въздуха. Не можем да си позволим още една година размотаване. Крайно време е да приключим с прехода и да навлезем в един ритъм на едно устойчиво развитие“, заяви проф. Близнашки.

По думите му служебното правителство върши много неща, но то не може да направи тези големи реформи. „Моят призив към всички е в деня на изборите всеки да изпълни своя граждански дълг и да гласува. Бюлетините са отпечатани и са изпратени по районите. Остават само тези за София-град и София-област, но и те в понеделник-вторник ще си ги получат“, допълни проф. Близнашки. Той уточни, че организацията тече в пълен ход и се създават нормални условия за едни спокойни избори. „Много разчитам, че всички ще изпълнят своя дълг, за да постигнем този ефект, за който толкова много си говорим“, добави проф. Близнашки.

Относно това дали наистина се очертава да се провали заседанието за тристранно сътрудничество, проф. Близнашки каза следното: „Не тръгвайте с лоша прокоба. Надявам се, че те ще се запознаят с подготвения проект за актуализация на бюджета. До понеделник се надявам те да размислят и да седнат на масата, за да обсъдят нещата с подробности. На предходното заседание на Тристранния съвет се стигна до консенсуса, че актуализацията на бюджета е неизбежна“.

Според министър-председателя големият въпрос е какви ще бъдат конкретните параметри на тази актуализация, така че той очаква всички да седнат и да си уточнят подробностите. „Ние сме подготвили един проект, по който ще се произнесе следващото Народно събрание. Параметрите могат да се променят, тъй като последната дума ще има следващият парламент. Служебното правителство предлага една основа за разговорите, които предстоят“, каза още проф. Георги Близнашки.

Нова бежанска вълна грози България

Нова бежанска вълна идва към България. След ударите срещу „Ислямска държава” в Сирия, стотици са потърсили убежище у нас. Ч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com