Борисов за Крисия, Хасан и Ибрахим: Ще уморим децата от толкова институции

27344
Борисов за Крисия, Хасан и Ибрахим: Ще уморим децата от толкова институции
Снимка: БГНЕС

Всичко друго, но не и скучни. Това представляват редовните заседания на Министерския съвет, откакто Бойко Борисов отново стана премиер.

И последното заседание върви в стил „бисер” – за разлика от тези на кабинета Орешарски, където министрите само гласуваха одобрение на законопроект след законопроект, в кажи-речи пълна тишина.

Шумен посрещна Хасан и Ибрахим с аплодисменти и почести

Талантливите пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови, които заедно с Крисия спечелиха второто място на детската Евровизия, днес се срещнаха с...

Няколко са интересните теми, които Борисов подхваща на последното заседание. Ето какво каза премиерът:

За талантливите деца на България и Евровизия

По точка номер 15 на дневния ред на правителството, а именно – предоставяне безвъзмездно на имот на Община Казанлък, за да се създаде школа по физика, Борисов също има интересни и забавни реплики. Имотът беше даден заради инициатива на учителя Теодосий Теодосиев, който поддържа школата 35 години без подходяща сграда за обучение на ученици и въпреки това възпитаниците му носят медал след медал от състезания и олимпиади.

Във връзка с талантливите ни деца, премиерът замесва и заелите второ място на детската Евровизия 2014 Крисия, Хасан и Ибрахим: „Понеже минаха по всички институции, ми дожаля за тях – мислех да ги поканим и ние, но ще им стане повече, ще уморим децата, затова – само да ги поздравим още един път от всички нас и да могат да им се порадват родителите на тях”.

Пенсиите за Коледа

Парламентът на крака пред Крисия, Хасан и Ибрахим

С приветствие и благодарности към Крисия, Хасан и Ибрахим започна извънредното заседание на 43-тото Народно събрание, предаде БГНЕС. ...

Първо социалният министър Ивайло Калфин обяснява, че през тази година коледна добавка от 40 лева ще получат 1 235 000 пенсионери – с пенсия до 286 лева. След това Калфин благодари изрично на Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов. Следва и светкавичният отговор на Борисов:

„Толкова пари има в сметките – платете си заплатите. Да знаят колегите от МВР и културата, не знам как е в другите министерства, че просто ако беше продължило старото правителство, сега заплати нямаше да има, нали така? Простичко, без да се заяждаме с никой. Двоумяхме се дали да дадем на всички по 20 лева или така, както господин Калфин предложи – на 286, на прага, и преценихме, че ако взимаш по 500 лева пенсия, 520 някак си по-малко се усещат, отколкото ако взимаш по-малка пенсия и получиш 40 лева. Действително може за Коледа да си купи нещо човек. Дано не ги слагат под дюшека, а да си ги похарчат, да влязат в потреблението”.

Европейските плащания

"Брюксел работи по правила, но ще го ударим на молба, е точната дума, защото от сутринта Вежди Рашидов – нямало заплати за културата, бюджетът на нула, Вучков – няма заплати за МВР. Ако проявят непроявявана до сега добрина и човещина към България… Дано успеят!", казва Борисов по повод европейския финансов поток към България.

За финал – малко за МВР

Потрес: Борисов вкара и Facebook в борбата с корупцията в МВР

Поредна порция от бисери стил "Бойко Борисов" излезе след като стенограмата от последното заседание на Министерския съвет изтече в меди...

„Надали им е приятно на полицаите като гледаха сутринта по телевизиите и коментарите на всички по тази тема. Ние не говорим, че не ги обичаме. Въпросът е, че трябва да си заслужат парите, така както им е по призвание и затова – с масова медийна кампания. Затова като слезете (бел. ред – вътрешният министър Веселин Вучков), ще помолите всеки човек да знае, че ако не се заснема от началото до края вземането или неговото нарушение, няма право да му съставят акт. Няма право. Да извика някой, ако е в нарушение – например, спират министър пиян, а нямат право да го санкционират по нашата с теб заповед, защото трябва да се заснема. Тогава викат, оборудваният автомобил идва, спира, заснема цялата проверка, издаването на акта и си заминават. В смисъл – когато е видно, че някой криволичи или е извършил престъпление, или е крадец, задържат го и вече си действат по другата процедура”, завършва заседанието Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com