БСП със скандални обвинения. Контрата от ГЕРБ: Гнусни лъжци

8286
БСП със скандални обвинения. Контрата от ГЕРБ: Гнусни лъжци

Категорично отричам обвиненията на БСП. Откакто съм министър, това е най-голямата лъжа, гнусна, долна, която те произнасят – тези, които продадоха и ограбиха горите.

Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по повод обвиненията на БСП, че задължавал горските служители да се включат в контрапротеста за Закона за горите.

Реакцията дойде след като червените обявиха публично, че е недопустимо е  утре за контрапротестния митинг за поправките в Закона за горите държавата да призовава служители от държавните горски и ловни стопанства да присъстват цивилно.

"Сами разбирате, че когато държавата започне да организира и контрапротестите, има нещо много сбъркано в основите на тази демокрация", заяви депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски.

Информацията, която имат в червената партия е от самите хора в района на Родопите, които са задължени да се съобразят с този призив.

"Единственият и основно заподозрян като оперативен ръководител е министър Мирослав Найденов, разбира се. Мисля, че не се съмнявате в това, след като оня ден той призова чрез вас /медиите - бел.ред./ да се вдигнат българските общини и те след 1 час излязоха с решение на УС. Оставката на земеделския министър вече е банална тема и затова се обръщаме към самата власт - да се предприемат действия да се премахне това, е в крещящо противоречие в отношенията с гражданското общество", отбеляза Михалевски.

Станишев: Битката за българската гора не е приключила

Приветстваме ветото на президента за поправките в Закона за горите. Но предупреждаваме хората, че битката не е приключила. Това заяви...

В реакция министър Найденов заяви: „В качеството си на министър съм разпоредил на горските служители да излязат на протеста, организиран от една от двете спорещи страни. Категорично отричам тези обвинения. Няма да влизам в режима на това – когато аз кажа нещо, те тичат да ме съдят. Няма да съдя никого”.

Чрез медиите той призова горските служители да не се поддават на абсолютно никакви призиви за протест, от която и да е от страните. „Те имат служебни задължения и нека да ги изпълняват, защото липсата им от работно място води до нарушаване на тези задължения и ще бъдат санкционирани.

Категорично – не съм призовавал никого. Настоявам и те са длъжни, съгласно закона да бъдат на работните си места, а не по площади, магистрали или където и да е. Всичко останало са грозни, изключително грозни инсинуации от една политическа сила, която разграби нашите гори чрез заменките, които измисли. Вместо да излязат и да обяснят – колко гори откраднаха, колко ще се наложи, ако ни осъди ЕК, България да плаща за техните безобразия, те са седнали да обясняват, че аз съм призовал някого. Аз не мога да призовавам, те имат задължения. Ако някой е в отпуск и желае да дойде да подкрепи едната от страните, това си е негово право, или в извън работно време”, каза Мирослав Найденов.

Той допълни, че тъй като протестът, за който коментират е в 12.00 часа на обяд, „те, идвайки тук, ще нарушат служебните си задължения и ще понесат санкции. "Това са пълни безсмислици и глупости”, категоричен е Найденов.

Рашидов не бил инвеститор в ски курорти

Министърът на културата Вежди Рашидов не е и никога не е бил „инвеститор в ски курорти”. Това се казва в изявление на Мини...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com