Бурни реакции в мрежата заради клип на Андреа на гроба на Иван Вазов (ВИДЕО)

10016
Бурни реакции в мрежата заради клип на Андреа на гроба на Иван Вазов (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

Позор! Тази “чалга” култура извая цели поколения без ценности и мисъл за бъдеще. С подобни коментари социалните мрежи заклеймиха новия чалга клип на певицата Андреа, заснет на гроба на Иван Вазов в София. И веднага я сравниха със скандала с Рут Колева след провокативната ѝ фотосесия по боди и мрежест чорапогащник върху мемориала за Априлското въстание в Перущица.

Самата Андреа отказа коментар с думите: В Кипър съм, обадете се, като се върна. Клипът ѝ, качен преди два дни в YouTube, е кавър на сръбската песен Djanum на Teya Dora. В него тя пее на сръбски баладата, чийто текст е за болката, която няма с кого да споделиш, и за самотата, предава 24 часа.

Андреа лъсна чисто гола (СНИМКИ)

Бившата половинка на Кубрат Пулев - Андреа, определено е готова на всичко, за да провокира, а доказателство за това са последните снимк...

А песента посвещава на прабаба си, която се познавала със самия Вазов. Докато е на сцената на театър “Ренесанс”, където замества Мими Балканска, големият български писател ѝ казва, че трябва да продължи с пеенето, и дори ѝ подарява роза. Прадядото на Андреа обаче не е съгласен, защото певиците според него не са достойни жени. Тази история от дневника на прабаба си Андреа преразказва в инстаграм с думите: “Аз направих този кавър за теб”.

Клипът е черно-бял, а режисьор е Красимир Николов - Стамбини. Андреа е облечена в черна дълга пола и блуза с по-дълбоко деколте, гримът ѝ също е в тъмната гама. В клипа се разиграват няколко кадъра, в един от които Андреа се е облегнала на дърво, след това отива към гроба на Иван Вазов, който е частично показан. От него се виждат засадените цветя отгоре, които Андреа леко докосва с ръка, а в следващия момент стои в гръб пред гроба на поета, намиращ се в столицата. Следва още един кадър, на който певицата плаче.

И въпреки че коментарите под клипа като цяло одобряват песента, в социалните мрежи се разрази истинска буря от негативни реакции. В тях се включи и евродепутатът Ангел Джамбазки. "Позор! Преди време една певачка се чекна на камбанарията на храм до Самоков, днес друга с клип на гроба на Иван Вазов. Еманация на загиващ морал и възход на простотията!", реагира той и поиска реакция от Столичната община и Съвета за електронни медии. 

Няма да повярвате, че Андреа е изглеждала така преди корекциите (СНИМКИ)

Андреа винаги е била открита, че има корекции по себе си. Феновете пък ѝ са наясно, че снимките ѝ, публикувани в социалните мрежи, са о...

"Ако получим сигнал за клипа на Андреа, ще го разгледаме", каза председателят на СЕМ Соня Момчилова. Тъй като видеото е в YouTube, от съвета трябва да пратят искане за евентуалното му сваляне до Ирландия, където е регистрирана платформата. Отговорът се получавал до 2 седмици. "Сега СЕМ няма право да регулира интернет", каза Момчилова и обясни, че това вероятно ще се промени с новата медийна директива на Европейския съюз, която ще даде на местните регулатори повече правомощия в мрежата.

СЕМ обаче може да потърси съдействие от българските служби, ако съдържанието на клипа нарушава закона. Така и друг път са сваляни видеа, в които има порнографски елементи или реч на омразата.

Гробът на големия български писател Иван Вазов се намира в центъра на София, в градинката зад църквата Света София. Той стои непокътнат от 1921 година, когато Вазов е погребан с големи почести от целия български народ. Монументът представлява голям витошки камък от морените, донесен специално, за да свидетелства за огромната любов, която питаеше Патриархът на българската литература към природата на страната ни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Коментар №1 на седмицата: Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

Атлантическият съвет на България разкритикува освобождаването на Вяра Тодева

Военните ни обезвредиха боеприпас, открит в София

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com