ЦИК за медийните пакети: Сайтовете да чакат решението на ВАС

924
ЦИК за медийните пакети: Сайтовете да чакат решението на ВАС
Снимка: БГНЕС

Медиите в интернет ще трябва да изчакат следващото решение на Върховния административен съд (ВАС), засягащо последните текстове, приети от Централната избирателна комисия (ЦИК). Това стана ясно от думите на говорителя на комисията Таня Цанева пред Actualno.com.

Припомняме, че ЦИК не се съобрази точка по точка с решението на ВАС, който отмени решението, с което ЦИК наложи медийните пакети да се разпределят само между медии с национален обхват, при това не и интернет медии. Според съда то е дискриминационно по отношение на регионалните медии и сайтовете. На 9 октомври обаче стана ясно, че комисията е приела ново решение, което е изключително неясно и дава основание за тълкуване. То също беше атакувано в съда от издателите на OFFNews.bg и Actualno.com, както и от партията на Мария Капон - ЕНП и Съюза на издателите в България.

Капон: Това, че ЦИК не може да спре двама мошеници, не значи да реже всички

Централната избирателна комисия (ЦИК) не спира да взима скандално решение след скандално решение. Това заяви пред Actualno.com Мария Ка...

"Към момента няма какво да направите, ще трябва да се изчака следващото решение на ВАС", каза още Цанева. По думите ѝ делото най-вероятно ще се гледа днес и ако жалбите бъдат приети, ЦИК ще промени текста за трети път.

Цанева обаче не успя да даде конкретен отговор дали този път избирателната комисия изрично ще посочи интернет сайтовете като място, където могат да се разпределят медийните пакети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com