Църквата в Якоруда обмисля да вдигне паметна плоча на натровените с метилов алкохол

3853
Църквата в Якоруда обмисля да вдигне паметна плоча на натровените с метилов алкохол

"Разбрахме се с джамийското настоятелство да разделим наполовина събраните дарения за курбан за починалите и натровените с метилов алкохол. Нашата част от около 2000 лв. вероятно ще използваме за направата на някаква възпоменателна плоча, която да напомня на всички за трагедията", каза отец Данаил Голомехов от Якоруда, пише "24 часа".

На Коледа от натравяне с метилов алкохол починаха петима мъже, други осем бяха настанени в реанимация, но лекарите спасиха живота им.

Изписаха от болницата всички отровени с ракия-менте в Якоруда

Изписани са всички 8 души от Якоруда, които се отровиха с метилов алкохол. Това каза д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ – Благоевг...

В Якоруда бяха поставени кутии за дарения, като досега са събрани около 4000 лв. Джамийското настоятелство ще заколи десетина овце за курбан в неделя и ще раздаде месо на сираци, болни, вдовици и социално слаби хора.

"Все още идеята ни за паметна плоча или някакъв знак не е обмислена окончателно. Решихме обаче да не правим курбан, защото това ще мине и замине. По-добре е да има знак, покрай който всеки да минава и да се сеща за трагедията. Може да го поставим на останките от старата църква "Св. Николай", която е в центъра на града. Хората трябва да знаят какъв бич е алкохолът и да не посягат към него, защото напоследък все повече хора посягат редовно към чашката", допълни отец Данаил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com