ДПС намекна, че ще подкрепи Радев на балотажа

2306
ДПС намекна, че ще подкрепи Радев на балотажа
Снимка: БГНЕС

Българските избиратели, българските граждани заявиха, че искат промяна. Това  заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференцията в НДК. Според него тази оценка са дали и избирателите и структурите на ДПС.

Карадайъ благодари на избирателите, но най-вече – на партийния актив, като посочи, че за малкото дни след като Движението е заявило официално подкрепата си за Пламен Орешарски "успяхме да направим една позитивна кампания".

По думите му избирателите са заявили, че искат промяна.

Според лидера на ДПС българските граждани са подкрепили независимите кандидати. За това говорят и резултатите от вота: в първата петица има трима независими кандидати, посочи той. „Българските граждани очакват президентската институция да бъде партньор на другите институции и когато е необходимо да бъде техен коректив“, заяви Карадайъ.

Лидерът на ДПС е категоричен, че в България през последните 2 години има много сериозно отстъпление от демократичните и европейски ценности. „Има отстъпление от правата и свободите на човека“, добави Карадайъ.

Г-н Борисов беше ясен - той не желае подкрепата на гласоподавателите и симпатизантите на ДПС, ние няма да влезем в преговори с него за втория тур. Нашите избиратели смятат, че имаме нужда от промяна, че не е добре да има концентрация на всичките институции в една партия и в една персона. Ние още през месец май заявихме, че политическото време изисква президентската институция да е надпартийна и да не се партизира. Г-н Борисов каза, че не очаква подкрепа от нашите избиратели, а г-н Радев - че очаква подкрепа от всички български граждани, отговори Карадайъ на въпрос на медия.

Борисов и оставката му - ще има пребиване на дузпата

Напълно очаквано премиерът Бойко Борисов набързо забрави, че щеше да хвърля оставка, ако кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева н...

Нашите избиратели очакват да има промяна в България. Не е добре да има концентрация на всички институции в ръцете на една партия и още повече в ръцете на една персона“, подчерта той.

С г-н Орешарски сме в координация и контакт и той ще коментира изборните резултати, а не социологическите прогнози. Утре, когато те са ясни той ще направи изявление, заяви още Карадайъ. Пламен Орешарски не се появи на пресконференцията в НДК.

Изборните резултати потвърдиха нашата изборна теза - че има отстъпление от европейските демократични ценности, посочи лидерът на ДПС. Българските граждани се разделят на различни категории, дори в нарушение на Конституцията бяха променени български закони, пример за това е промяната в Изборния кодекс по време на кампанията, добави той. Нека видим резултатите от вота за референдума и в зависимост от това ще участваме в този процес, коментира още Карадайъ и допълни, че ДПС са доволни от изборния резултат.

Той оцени като позитивна кампанията на ДПС и подкрепата за независимия кандидат за президент Пламен Орешарски. Последният ще направи изявление, след като станат ясни окончателните изборни резултати и няма да коментира социологически проучвания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com