Ежемесечният отчет на парното щял да струва 10 млн. лв.

16000
Ежемесечният отчет на парното щял да струва 10 млн. лв.

Въвеждането на ежемесечно отчитане може да стане или с уреди с дистанционно отчитане, или със самоотчет. Това заяви в сутрешния блок на БНТ правният съветник в Асоциация "Активни потребители" Елена Гоцева.

Въвеждането на ежемесечното отчитане в София ще струва 10 млн. лв., добави Гоцева. Тя обясни, че законът е направен така, че много трудно могат да бъдат санкционирани крадците на топлоенергия.

И парното поевтинява от април

Предложенията на "Булгаргаз" и на ДКЕВР за поевтиняване на природния газ от април ще доведат и до поевтиняване на парното, сочи разчет ...

Гоцева каза, че няма известен случай на осъден за кражба на топло. По думите й има много малка възможност да се намали цената на топлоенергията в София.

Председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Валентин Терзийски посочи, че е възможно да бъде въведено ежемесечното отчитане. По думите му в някои градове на страната то вече е въведено. С навлизането на уредите за дистанционно отчитане това може да стане и в София. Евентуално ще има едно контролно посещение в годината от дружество по избор на собствениците на сградата, което ще проверява самоотчета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com