Фандъкова: Делението на умни и не толкова умни е опасно

11211
Фандъкова: Делението на умни и не толкова умни е опасно
Снимка: БГНЕС

"В последната година до голяма степен бяха създадени предпоставки и за изкуствено разделение между хората".

Това казва пред в. "Стандарт" столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод разделението в обществото. "Многократно подчертавах, че е опасно, когато българите започнат да се делят на бедни и богати, на умни и не толкова умни, на красиви и не толкова красиви. Това наистина е лошо за страната и за хората, защото само обединени можем да постигнем промяна", казва още тя и подчертава: Страната, хората и градовете имат нужда от каузи, които да ги обединяват. "Трудна година измина. Предстои сигурно не по-малко трудна, но наистина вярвам, че в края на краищата политиците ще могат да бъдат на висотата на гражданите и на техните очаквания, за да може да се преодолеят тези много сериозни противоречия. Само заедно можем да вървим напред. И понеже говорехме за дясното, все пак вярвам и очаквам, че десницата може да предложи сериозен проект, който да бъде обединителен. Пак казвам - не личности, а план за развитието на страната. Това е необходимо за всички", смята Фандъкова.

По повод на информациите, че тя може да бъде обединител в дясно столичният кмет отговаря: Аз лично се надявам, че всичките тези дълги години на прехода са ни научили, че обединението на дясното не зависи от отделни личности, а от общ реален проект, който да почива на много ясни принципи и най-вече тези принципи да са в основата на конкретен план за развитие на страната. "Вярвам, че не политиците и не сметките за представителство в поредния парламент трябва да са водещи, а общият проект, който да бъде и предложен, и припознат от хората. Ние видяхме миналата година стотици младежи, които имат своята идея за България, и мисля, че именно те ще дадат тласъка за обединението на дясномислещите.

Ние трябва да се научим да чуваме гласа на хората. Тогава ще можем да постигаме успехи. Лично за мен ще бъде изключително важно, ако с работата си мога да обединя повече софиянци около каузата на София за европейска столица на културата и около развитието на града. Много искам хората да вярват и да знаят, че градът не е на кмета, а на гражданите. Както и цялата страна. Наистина ми се ще да спрем да очакваме чудеса или някой, който ще свърши работа вместо нас. Работата е много и трябва ние да си я свършим", казва още тя и пояснява: Мисля, че да си кмет на София е изключително сериозна и много отговорна позиция. "Моят ангажимент към София е много сериозен и се надявам да имаме спокойствието и възможността да продължим промяната на града, която през последните години е видима за всички", подчертава Фандъкова.

 

Столичната община не е съгласувала сформиране на граждански патрули

През последните няколко дни в публичното пространство представители на националистически организации обявиха, че формират граждански ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com