Фандъкова иска глоби за хранене на бездомни кучета

20014
Фандъкова иска глоби за хранене на бездомни кучета

Сутринта е заловен водачът на глутницата кучета, нападнала възрастния човек в кв. „Малинова долина”, който е прибран в приют. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти по повод инцидента с нахапания от кучета възрастен човек вчера в столичния кв. „Малинова долина”, предаде „Фокус”.

От „Екоравновесие” ще продължат да работят. Съжалявам за инцидента, ще предприемем всички необходими мерки, за да ускорим процеса, каза тя.

Глоби за хората, които хранят бездомни кучета, трябва да има. Санкцията за агресивни кучета в наредбата е от 1000 - 2000 хиляди лева. Това е практика, трябва да обединим усилията си, посочи Фандъкова.

Не случайно освободих предишния директор на „Екоравновесие” и назначих нов, за да ускори всички мерки по кастрацията. Очаквам Министерство на земеделието да промени и наредбата, за да можем да направим повече приюти на по-разумни цени, да можем да приберем повече кучета там и агресивните да бъдат евтаназирзани, допълни столичният кмет.

Инцидентът е сериозен. Това е един от най-сериозните проблеми на столицата. Няма друг път, освен с мащабна кастрация и изграждане на приюти, каза тя.

Залавянето на агресивните кучета е започнало още вчера от екипите на „Екоравновесие”. Лично новият директор, който е от няколко дни, ръководеше операцията. За съжаление, снощи те не успяха да бъдат заловени, но рано сутринта, отивайки на място, са видели как гражданки събират кучетата и ги хранят със сурови кокали. Такава е моята информация. Нещо, което за мен е недопустимо. Предложих, заедно с програмата, която за съжаление не беше приета от миналия Общински съвет, надявам се да бъде приета в този, да се направи и наредба за бездомните кучета, в която да има категорична забрана за подобни действия и санкции за тях, каза Фандъкова.

Няма по-ценно от човешкия живот, всеки може да се грижи за кучета, за колкото има възможност, но това трябва да се прави вкъщи. Усилията, които трябва да правим, са за намаляване на бездомните кучета, а не обратното, каза столичният кмет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com