Филип Златанов: Трайков може да отнесе 10 бона глоби

6016
Филип Златанов: Трайков може да отнесе 10 бона глоби

Около 10 бона глоби и връщане на една министерска заплата може да отнесе бившият икономически министър Трайчо Трайков заради конфликт на интереси. Това съобщи председателят на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, цитиран от "Стандарт".

Трайков ще трябва да плати глобите, ако съдът потвърди становището на комисията, че е бил в конфликт на интереси, докато е бил министър. В 14-дневен срок бившият икономически министър може да обжалва решението пред Административен съд - София.

Филип Златанов отхвърли обвиненията на Трайчо Трайков

Председателят на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов отхвърли обвиненията на бившия ик...

Според комисията Трайков е действал в частен интерес по време на мандата си 2009-2011 г. Той е подготвил мотивиран доклад и е участвал в приемането на решение на правителството за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства от находище "Балабана", разположено в землището на община Дулово, в интерес на фирмата "Каолин".

Това е станало почти четири години след изтичане на законоустановения срок за представяне на доклада. В същото време Трайков е имал 278 акции в "Каолин".

Фактът, че ексминистърът е притежавал акции в "Коалин", стана известен след оставката му от правителството. Според Златанов едната глоба ще е заради това, че Трайков не е обявил, че притежава акции. Парадоксът е, че именно ексминистърът сезира комисията с убеждението, че тя ще докаже липсата на конфликт на интереси.

 

Трайков: Смешно е да се търси отговорност само от един член на МС

Да се търси отговорност за решение на Министерския съвет само от един от неговите членове е смешно, заяви по БНР бившият министър на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com