Главният секретар на МВР е смаян и изумен от одита на Сметната палата

15600
Главният секретар на МВР е смаян и изумен от одита на Сметната палата
Снимка: БГНЕС

Абсолютно изненадан и изумен съм от резултатите, които показва одита на Сметната палата по отношение на Министерството на вътрешните работи. Това заяви в сутрешния блок на БНТ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Лазаров коментира и данните от одита, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е "помагал" на свои приближени да се сдобият с ведомствени жилища.

Новият директор на "Национална полиция": Приоритет ще е борбата с битовата престъпност

Новият директор на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Тодор Гребенаров беше представен днес пред служителите на ГДНП о...

„Взети са мерки тези практики да бъдат отстранени – с контрол, прозрачност и спазване на нормативната база”, заяви главният секретар. Той добави, че не знае сегашният вътрешен министър Цветлин Йовчев да е давал жилища в разрез със закона.

Той бе категоричен, че нормативната база и организацията на работа в МВР в момента не дават възможност за политически чадър от структурите на МВР над каквито и да било структури или бизнес в държавата. По думите му постъпилата такава информация за чадър над пловдивска група, заподозряна за ДДС измами, се разследва.

Лазаров каза още и, че тази нощ са задържани трима служители на МВР заради побой над лице и превишаване на правомощията.Не става въпрос обаче за случка, разиграла се на снощните протести срещу Пламен Орешарски, а по-скоро за битов инцидент

Веднага след подаване на сигнала лицата са били задържани. Той уточни, че става въпрос за уреждане на лични взаимоотношения между родителите на единия служител на МВР и пострадалия.

"Ранобудните студенти" в протест срещу Законопроекта за МВР

Днес, от 10:00 часа, на площад "Народно събрание", ще се проведе поредният протест на "Ранобудните студенти". Той е насочен срещу готве...

„Превишили са си правата. По време на работа са се отклонили от маршрута, отишли са и са нанесли побой над лицето. Състоянието на пострадалия не е добро. Провеждат се съответните процесуално-следствени действия”, обясни главният секретар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com