Гледахте на живо в Actualno.com: Слави пред парламента - ден II

14050
Гледахте на живо в Actualno.com: Слави пред парламента - ден II
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

Слави Трифонов излиза днес от 16:00 часа за втори път пред сградата на парламента, за да защити референдума за въвеждане на мажоритарна система в два тура с абсолютно мнозинство.

Гледайте на живо протеста му ТУК и във Facebook страницата на Actualno.com.

Слави Трифонов се връща пред парламента утре

Утре  в 16 часа водещият Слави Трифонов ще излезе отново на протест пред Народното събрание. Това обяви той пред Actualno.com по в...

Вчера (04.05.2017 г.) шоуменът потвърди първо пред Actualno.com, че всеки ден ще идва пред сградата на Народното събрание, докато депутатите не започнат конкретна работа по въпросите от допитването, инициирано от екипа на "Шоуто на Слави".

По време на протеста си в деня, в който кабинетът "Борисов 3" се закле пред народните представители, Слави заяви: "Ще стоя тук, докато намеря причина да продължавам да стоя. Ще стигна докъдето е необходимо. Мисля, че единственият начин, по който несправедливостта може да се промени е чрез Конституцията. Само чрез нея може да има пряка демокрация".

Слави отново отрече да има политически амбиции. "Това е моя гражданска позиция - вие идвате да ме отразявате, защото съм популярен по някаква причина. Несправедливостта е ежедневие в България", подчерта Трифонов и попита журналистите дали не им е неприятно, че политическата класа се прави, че референдумът не се е случил. Пропорционалната система е провалена - избираме между лошо и по-малко лошо, смята Трифонов.

По време на протеста, по-голямата част от който мина под проливен дъжд, дойдоха много граждани и представители на инициативния комитет за референдума от екипа на Слави. Самият той стоя около 2 часа пред сградата на парламента, а в последните минути на протеста отговаряше и на въпроси на читателите на Actualno.com, който наблюдаваха живата връзка през Facebook страницата и коментираха под публикацията.

Слави с по-различно мнение за мажоритарния вот: Да търсим формулата на успешната демокрация

Трябва заедно да търсим формулата на успешната демокрация, приятелю жаркий. Така Слави Трифонов отговори на въпрос на Actualno.com отно...

Припомняме, че днес по рано в ефира на БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че депутатите ще започнат работа по законопроекта за мажоритарния вот през идната седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com