Големи и малки общини в състезание за приза „ЕКООБЩИНА“ 2017

564
Големи и малки общини в състезание за приза „ЕКООБЩИНА“ 2017

Второто издание на конкурс „ЕКООБЩИНА“, организиран от Френското посолство в България, привлича все по-голям интерес от страна на представителите на местната власт. Мотивирани от резултатите от миналогодишната инициатива, голяма част от областните градове са подали документи за участие в конкурса. И през 2017 г. броят на малките общини, които ще се борят за приза, значително надвишава общините с население над 40 000 жители.

Над 37 общини подадоха повече от 50 кандидатури, с които се представят конкретните общински политики в четирите категории „Устойчиво управление на водите”, „Устойчиво управление на отпадъците“, „Енергийна ефективност на сградите“ и „Устойчива мобилност”.

Експерти представиха опита на Франция в справянето с битовите отпадъци

Днес (31 май) във Френския институт се проведе вторият семинар, част от конкурса „ЕКООБЩИНА“ на тема „Устойчиво управ...

Подобно на първото издание на конкурса и през 2017 г., категорията „Устойчиво управление на отпадъците“ е най-атрактивна сред общините. Общо 24 броя са подадените въпросници в тази област, като пет от тях са на общини с население от над 40 000 жители, а 19 са общините с население под 40 000 жители. Втората най-предпочитана категория, спрямо броя на подадените кандидатури, е посветена на енергийната ефективност. За отличието в нея ще се борят четири общини с население от над 40 000 жители и 10 общини с население от под 40 000 жители.

Някои от общините са подали документи и в четирите категории, което е доказателство за активната работа и установени добри практики във всички измерения на устойчивото развитие.

Подаването на попълнените въпросници в четирите категории бе последният етап от състезателната част на конкурса „ЕКООБЩИНА“ 2017. През месец септември жури от специалисти в различните области ще оценява кандидатурите. В края на процеса ще бъдат отличени по две общини лауреати във всяка една от четирите категории.

Стартира второто издание на конкурса „ЕКООБЩИНА“

Днес бе даден старта на второто издание на конкурс „ЕКООБЩИНА“. Той се организира от Френското посолство в България в партн...

Официалната церемония по награждаването ще се проведе през октомври 2017 г., като на нея се очаква да присъстват представители на правителството и местната власт. Лауреатите ще получат специалните награди – учебно пътуване във Франция за двама представители на общината, осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и от Министерството на околната среда и водите. Те ще имат за цел да представят на местната администрация добрите практики и да установят ползотворни двустранни отношения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com