Големият ремонт около Руски паметник почва след 10 дни

21283
Големият ремонт около Руски паметник почва след 10 дни

Ремонтните дейности на Руски паметник ще започнат след около 10 дни - най-късно на 10-и юни. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът на Столична община с ресор "Транспорт" Любомир Христов. "Това е много важен проект, а неговото изпълнение се забави известно време, защото трябваше да бъде съгласуван дори и с НПК", заяви Христов и посочи, че Столична община организира и анкета по отношение на проекта.

"В резултат на тази анкета и на обществени обсъждания проектът беше променян няколко пъти, актуализиран, така че да отговори на очакванията на хората и в същия момент да може да гарантира, че след неговото изпълнение, трафикът в района ще бъде максимално ефективен и няма да има такива проблеми, каквито срещаме в момента", обясни той.

Ремонтът на Руски паметник започва на 1 юни

Ремонтът на кръговото кръстовище около Руски паметник в столицата ще започне на 1 юни. То е едно от най-шумните в почти двумилионния гр...

По думите му, много съществен момент за този проект е преместването на трамвая, който в момента обикаля около паметника и допълнително затруднява движението. Според Христов обратно на логиката работи това кръгово кръстовище от години. "През 80-те на миналия век е стартирана реконструкция и все още има следи от нея, защото не е довършена. За съжаление, от страната на бул. "Ген. Скобелев" има положени специални панели за преместването на трамвая, където всъщност сега ще мине трасето", уточни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com