Горанов: Ако Рашидов е привилегирован кредитор на КТБ, ще има съд

6425
Горанов: Ако Рашидов е привилегирован кредитор на КТБ, ще има съд
Снимка: БГНЕС

Няма да има привилигировани кредитори. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов след заседанието на Министерски съвет по въпроса за фалита на Корпоративна търговска банка. По думите му дори министъра на културата Вежди Рашидов да има цесия в банката, той няма да има предимство пред останалите, предаде bTV.

Днес съдът обяви КТБ в несъстоятелност с начална дата 6 ноември 2014 г.

Хористът от Йоан Кукузел: Да те поканят в хор Гусла е чест, но аз приключвам с пеенето

Разбира се, че няма да взимам 50 лв. от Вежди Рашидов. Аз не съм избирал този министър, не желая дори да общувам с този министър. Когат...

"Ще положим всички усилия действията, които увреждат имуществото на КТБ или привилегироват едни кредитори, да бъдат оспорени пред съда", каза Горанов, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че цесията на министъра на културата Вежди Рашидов е законна.

Горанов обаче добави, че ако в резултат на нея се нарушава предимството и Рашидов се явява привилегирован кредитор на КТБ, "ще положим всички усилия и ще ви поканим след няколко дни в КТБ, това ще е от първите атакувани пред българския съд сделки".

Той припомни, че през 2014 г. правителството е предложило изменения в Закона за банковата несъстоятелност, които не са довели до резултат.

Рашидов: Искате да убием Валерия Велева, защото пише книги ли?

"Тук няма време човек да каже добрите неща у нас", така започна емоционалният разговор на министърът на културата Вежди Рашидов в студи...

„Днес българският съд се произнесе за дата на несъстоятелността и неплатежоспособността на КТБ. Това е началото на един много дълъг и сложен процес, искам да ви уверя, че временните синдици и постоянните ще подложат на оспорване всички сделки, които увреждат масата на състоятелността, и всички сделки, които привилегироват едни кредитори пред други", заяви Горанов.

"Това са огромни по обем и материален интерес сделки, някои от тях свързани с банката в гражданския оборот, цесии и други такива, има извършвани и определени операции, нарушаващи пряко или косвено принципа на равнопоставеност на кредиторите без значение чие име седи в договорните отношения, без значение дали това е Вежди Рашидов, дали е на някой друг повече или по-малко известен гражданин, който е имал лошата участ да стане кредитор на КТБ", допълни министърът.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com