Идея за "народно опълчение" срещу бежанците

3576
Идея за "народно опълчение" срещу бежанците
Снимка: Gettyimages.com

Трябва да се укрепи българската армия и трябва да се помисли за някакъв род народно опълчение. Това заяви проф. Михаил Константинов в ефира на Нова телевизия, коментирайки ситуацията с бежанците към Европа и конкретно в България.

Хора от столичния квартал Овча купел обявиха, че искат мерки и среща с отговорните институции по проблемите, които, по думите им, създават бежанците в намиращото се в района общежитие. Гражданите заявиха, че не се чувстват сигурни, като бежанците, най-вече млади мъже, често се биели, хвърляли камъни, както и боклуци около жилищните пространства. Столичани заявиха, че са готови да блокират Околовръстния път.

До 7500 бежанци могат да влязат във Финландия през границата с Русия до края на 2016 г=

До края на 2016 година във Финландия през границата с Русия може да влязат до 7500 бежанци. Това съобщава днес телевизия Yle, като се п...

"Не искам да видя скинхеди. Искам да видя организирана сила", каза Михаил Константинов в отговор на въпрос дали идеята за "народно опълчение" не е твърде крайна.

Коментирайки ситуацията с нападения над жени в германския град Кьолн в новогодшината нощ, Константинов заяви, че Германия е била срината, а Европа продължава да прави грешки и се е оплела в политическо говорене.

Според социолога Кънчо Стойчев трябва да се увеличи бюджета за разузнаване. "Грешката, която направи Меркел е фатална. Тя ще й струва канцлерството", коментира също той ситуацията в Германия.

В общежитието в Овча купел се намират 120 човека, предимно от Сирия и Ирак, като има и малка част афганистанци, има и семейства. Това заяви пред телевизията директорът на общежитието за бежанци в столичния квартал.

Швеция скрила за сексуалните нападения

Шведската полиция е скрила информация за около 15 сексуални нападения по време на музикален фестивал, предадоха френските медии, цитира...

"Взимаме съответните организационни мерки в различни посоки", каза той. По думите му се работи в тясно сътрудничество със службите за сигурност. "Създаваме със силите за сигурност такава организация, че в района на центъра няма лица, които да застрашават националната сигурност", заяви директорът, който каза, че би участвал в среща с гражданите за обсъждане на проблемите с бежанците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com