Йовчев: Възможно е да се реформира МВР

9526
Йовчев: Възможно е да се реформира МВР

Възможно е да се реформира МВР. Това каза в интервю за предаването на бТВ „Лице в лице” Цветлин Йовчев – министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„Вече голяма част от тези неща, които сме планирали сме ги направили. Реформата трябва да се извърши в рамките на 6 до 8 месеца в началото. След това няма смисъл да се планират и да се провеждат реформи, защото няма да има възможност те да бъдат реално наложени, да сработят и да дадат резултат”, добави Йовчев.

Наказват 2-ма полицаи дисциплинарно заради 40-ия ден на протеста

За превишаване на правата си на 40-ия ден от протестите против кабинета "Орешарски", когато депутати и министри бяха блокирани с часове...

Министърът каза още, че това, което е планирано ще бъде извършено до края на тази година и малка част в първото шестмесечие на следващата година. Относно постът на шефа на „Гранична полиция”, по повод подозренията на Румен Петков, че Цветлин Йовчев е в колаборация с Бойко Борисов, министър Йовчев каза, че никога не е делил колегите си на такива, които са назначени в дадено правителство, или не. „Мисля, че това е най-грешният подход”, каза министърът.

Той допълни, че хората трябва да бъдат оценявани по това дали имат съответната компетентност, квалификация, знания и умения, както и опит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com