Каракачанов: Обществото ни е разделено от протестите, ние имаме право на свое мнение

2951
Каракачанов: Обществото ни е разделено от протестите, ние имаме право на свое мнение
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и председател на ВМРО Красимир Каракачанов призова да бъде намерен диалогът в българското общество, разделено от протестите.

„Всичките тези, които сега се точат за властта, с нищо не са по-добри от нас. Напротив, те са коренна противоположност на нашите разбирания, идейни и идеологически виждания. Нашата позиция е да се търси диалог. 30 години ги наблюдавам и го говорим от много години. Крайно време е българинът с българина да намерят общ език и да говорят, а не да вадят нож. С конфронтация, с омраза, с насилие не се постигнало нищо нито в България, нито по света. Обществото се разделя, хората се намразват и то за дълго време. Брат с брата, баща и син“, каза Каракачанов по време на откриването на Политическата академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Сандански, съобщават от партийната централа.

Каракачанов към Борисов и Радев заради протестите: Намесете се

След бурния вчерашен ден на протести и след поредната ескалация на напрежение, която се изроди в боеве с полицията късно снощи, министъ...

Разделението на обществото се използва една група политици, защото те си заграждат една кошара от послушни овце, викайки в началото „долу БКП“. Другите от БКП страхувайки се, че ако другите дойдат ще ги подгонят се групират в червената кошара. След това се разделихме на монархисти и републиканци. Сега на гербаджии и антигербаджии. Това нещо ползва всички тези, за които говоря, но не вече 30 години не ползва нацията“, каза Каракачанов. Той допълни, че този модел не е направил нищо полезно за България.

„От 9 млн. на 1 януари 1990 г. сега сме под 7 млн. Неграмотността нараства. И то сред българското население. Нивото на образование тотално спадна. Това е пътят, по който вървим 30 години. Това е пътят, който ни предлагат и едните, и другите. И както винаги ние трябва да вървим по нашия път.

„Ние имаме право на свое мнение и не мога да се съглася, че някакви кресливи ултралиберали, наричайки себе си демократични или не знам си какви, ще ми отнемат правото аз да говоря. Или смятат, че могат да сипят заклинанията, които са научили от майките и бащите си, активните борси против фашизма? Ние сме трън в очите и на едните, и на другите. Защото не мълчим, защото имаме по-различен модел на мислене. Защото за нас националният интерес стои над всичко и не сме съгласни да се правят компромиси и не сме ги допускали“, завърши Каракачанов.

Изказвания пред присъстващите направиха още евродепутатите Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков, кметът на Сандански Атанас Стоянов, депутатът Красимир Богданов, Ричард Милсъм - генерален секретар на партията на Европейските консерватори и реформисти. Членовете на Европейския парламент Хорхе Виялба (Испания) Чарли Ваймерс (Швеция), които говориха за бъдещето на Европа.

Каракачанов: Продължавам да разграничавам протестиращите

"Кой докара тези, които къртиха павета и ги хвърляха срещу полицаите? Спрейовете и сълзотворния газ, които използваха, закупени от мага...

На събитието присъстваха още народните представители Мария Цветкова, Александър Сиди и Деан Станчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com