Картите за градския транспорт в Смолян стават задължително поименни

19420
Картите за градския транспорт в Смолян стават задължително поименни
Снимка: Getty Images / Guliver

2014-та година ще е знакова за градския транспорт в Смолян. Причината - картите за транспорта в града стават поименни заради големия брой измами, каза пред Радио "Фокус" Николай Бояджиев, управител на една от транспортните фирми в Смолян.

Масовата практика е една карта за градски транспорт да се използва от много хора, твърди експертът. По думите на Бояджиев, констатираните случаи са изключително много, като има и такива, в които фирмени карти за работници се препродават на по-ниска цена. В такава ситуация контрольорите нямат право да глобяват пътниците, а могат единствено да ги накарат да си платят билета или да слязат от автобуса.

Електронни билети и карти за градския транспорт в Бургас от лятото

След новите автобуси и новите тролейбус, които ще пристигнат в Бургас през пролетта, ще бъдат въведени електронни билети и карти, каз...

„През 2014 година няма да има увеличение на цените на билетите и картите за градски транспорт в Смолян”, подчерта Бояджиев. Цените на едномесечните карти за работещи остават 50 лв., а тези за ученици 32 лв.

В същото време около 5% на година намаляват пътниците в градския транспорт в Смолян. „Заради обезлюдяването на селата в региона има и много губещи извънградски линии, но те не могат да бъдат закрити, тъй като това се прави от общината или на републиканската или областна транспортна схема”, поясни Бояджиев. Губещи са линиите за селата Мугла, Кутела, Горово и други населени места. „По тях пътуват малко на брой пътници, но фирмите са длъжни да ги изпълняват, защото имат договор за изпълняване на обществен превоз. За тези линии се получават компенсации от държавния бюджет и държавата компенсира загубите в известна степен, но не всичко”, каза още Бояджиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com