Kaufland се включи в първото масово градско залесяване в Пловдив

1770
Kaufland се включи в първото масово градско залесяване в Пловдив
Снимка: Кауфланд

Kaufland България е първата компания, която подкрепи екологичната инициатива за масово залесяване край булеварди и улици на територията на Община Пловдив, като осигури 17 едрогабаритни чинара. Екип от служители във веригата доброволно засади фиданките по отредения от организаторите бул. „Копривщица“. Кампанията се реализира по идея на сдружение „Клъстер Тракия икономическа зона“ /КТИЗ/, съвместно с Общинско предприятие „Градини и паркове“ – Пловдив.

Това е втората залесителна инициатива, в която участва Kaufland България тази пролет. През месец март компанията подкрепи проекта „Гора в квартала“ на Столична община, насочен към засаждане на дървета в междублокови пространства. Засадените тогава фиданки бяха също 17. Бройката не е случайна, тъй като тя кореспондира както със 17-ия рожден ден на компанията на българския пазар, така и с факта, че 17 големи широколистни дървета са необходими за производството на 1 тон хартия. Тогава старт на кампанията дадоха кметът Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на веригата Иван Чернев.

Политиките за устойчиво развитие са приоритет за лидера в модерната търговия в последните няколко години, като сред водещите теми за 2023 г. е и залесяването. Компанията  заяви подкрепата си и на мащабния проект по трансформация на пустеещи терени и превръщането им в гори „Новата гора на София“. От средата на м. март ритейлърът предоставя възможност на клиентите си да разменят ваучери от своята Kaufland карта за лоялност и да даряват точки, срещу които да бъдат закупени истински дървета.

В резултат на всички свои действия, насочени към повишаване на енергийната ефективност и намаляване на въглеродния отпечатък, само през 2022 г. Kaufland България е спестил на природата над 4000 т. въглероден диоксид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com