Кметът на Стамболийски: Започваме работа по изграждане на водопровод в кв. "Полатово"

2925
Кметът на Стамболийски: Започваме работа по изграждане на водопровод в кв. "Полатово"
Снимка: Община Стамболийски

Областният управител Дани Каназирева бе днес на място в Стамболийски, за да се запознае с проблеми, свързани с водопровода на цял квартал в града. Преди това Дани Каназирева е имала среща с Инициативен комитет от Стамболийски, който е настоявал за помощ за изграждане на нов водопровод.

Става дума за квартал в „Полатово“, където преди три години със средства в размер на 600 000 лева, отпуснати от правителството на Бойко Борисов, бе изградена канализация, защото по някакви причини по време на изграждането на канализацията на града, този квартал е бил пропуснат.

Георги Мараджиев: Работим по проект за ремонт в Социалния патронаж

Ето какво написа кметът на Стамболийски Георги Мараджиев в профила си във Фейсбук: "Започваме седмицата с новината за поредния проект,...

„Тогава нямаше средства да се поднови и водопроводът и в момента нуждата от този ремонт е крайно належаща“, каза кметът на Стамболийски Георги Мараджиев. По думите му проблемът идва от там, че с времето кварталът се е разраснал и по-голямото потребление на вода е причина за спадане на налягането. Така водата не може да стигне до етажите на къщите.

„Поех ангажимент към хората да направим среща с ръководството на ВиК и чрез договор за съвместни дейности ВиК да предостави тръбната мрежа, а кметът на Стамболийски се ангажира да поеме изкопните дейности, за да може в най-кратки срокове да решим проблемите на този квартал“, каза областният управител. От своя страна кметът Георги Мараджиев коментира, че ако предварителните процедури се извършат бързо, до 10-15 дни може да започнат изкопните дейности и скоро хората ще имат нов водопровод. „Това ще удовлетвори и изискванията на кандидат-инвеститорите, които имат интерес към терени в този квартал, но заради водопровода до момента са били спирани“, каза още кметът.

„Дали сме дума, благодаря на кмета, че ще поеме немалка част от работата. Сега предстои срещата с ВиК, бързо придвижване на процедурата и изграждането на нов водопровод“, допълни Дани Каназирева.

В Стамболийски тя посети и терена покрай река Марица до Пречиствателната станция, който се нуждае от спешно почистване. Областният управител разговоря за това и с кмета на Стамболийски, като двамата са единодушни, че е крайно необходимо тук коритото на реката да се почисти от наносите и растителността, за да не се затруднява работата на пречиствателното съоръжение. „Изцяло ще се съобразим с искането на кмета на общината и почистването ще е на километър след моста, така че гражданите може да са спокойни, че няма да има опасност от подкопаване на основите“, каза областният управител.

Община Стамболийски намалява наполовина таксите за дейностите по хранене на децата в задължителното предучилищно образование

Във връзка с държавната политика за подпомагане заплащането на такси, дължими от родителите за дейностите по хранене на децата в задълж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com