X
 
 

Комуникационните специалисти: Атаката срещу Борислав Игнатов е кибернасилие

2483 8
photo of Комуникационните специалисти: Атаката срещу Борислав Игнатов е кибернасилие
Снимка: Thinkstock
От Българската асоциация на ПР агенциите /БАПРА/ и Българското дружество за Връзки с обществеността /БДВО/ определят като "кибер - насилие" използването от страна на Агенция "ПИК" на лични снимки на човек, близък до един от кандидатите за кмет на София. Това се казва в официалната позиция на обединения комуникационен сектор.

Специалистите "категорично не приемат" подобни комуникационни практики и се присъединяват към позицията на много политици, кандидат-кметове, обединените журналисти и медии, сред които и Actualno.com, които застанаха заедно в кампанията "Днес е денят".

Категорично осъждаме порнографския компромат на "Пик", заявиха от АЕЖ-България

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ - България) категорично осъжда порнографския компромат, публикуван от сайта "Пик", и обявяв...

Екипът ни публикува пълния текст с позицията на браншовите организации.

"През последните 30 години обществото ни стана свидетел на много политически скандали, клеветнически кампании и остри предизборни сблъсъци. Но може би за пръв път се сблъскваме с използване на лични снимки на човек, близък до един от кандидатите за кмет на град София. Ние, членовете на БАПРА и БДВО, категорично заявяваме, че са прекрачени граници на нормалната предизборна агитация.

Като комуникационни специалисти се обявяваме категорично против подобни практики. Кибер-насилието, както и всяка друга форма на насилие, е абсолютно недопустимо не само от комуникационна гледна точка, но и от човешка. Предизборните кампании трябва да са място за съревнование на идеи и визии за развитието на обществото ни. А не поле за мръсни лични нападки, целящи да уязвят достойнството на хора, нямащи нищо общо с политиката.

Подмяната на важните политически и обществени теми за едни местни избори с вадене на интимни моменти от миналото на човек, свързан с един кандидат за кмет, не може да бъде отминато. Разправа със „странични жертви“ е похват от терористичния арсенал и няма нищо общо с демократичните ценности на цивилизационния ни избор. Още повече, когато става дума за жертва на изнудване, потърсила полицейска и прокурорска закрила. Надяваме се, че компетентните органи ще вземат отношение по случая и подобни тактики няма да се превърнат в практика.

Политик иска като в ПИК – остава си само там всеки пълен циник

Краят на миналата седмица беше белязан от политически скандал, какъвто рядко се вижда дори и в България. Агенция ПИК, която претендира ...

Ние, обединеният комуникационен сектор, се присъединяваме към позициите на много от политиците, кандидат-кметовете, обединените журналисти и много други публични организации и личности в категоричното си неприемане на подобни комуникационни практики."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Наемниците на ГЕРБ ! 3 Наемниците на ГЕРБ ! преди 4 дена Профил на трол?
  Недялко Недялков: Да, PIK.bg е офицоз на ГЕРБ, но какво от това, плащат си за услугата ! >> в тесен кръг , пред приятели е споделил, че ако не му плащали по 300 бона на месец, за да ги хвали , нямало да каже и една добра дума за тях.… Подлеците от ВМРО. начело с охраненото шкембе, също наливат хиляди в ПИК !
 • Мръснишки ГЕРБ номера ! 2 Мръснишки ГЕРБ номера ! преди 5 дена Профил на трол?
  Борбата за София започна с подлост, подложиха динена кора на "Дим о кратична Б-я", но едва ли Ристьо и Генералчето ще го проумеят ! Боце е метнал команда на МВР и те извадили компрометиращите снимки (държани за такива случаи) и са ги дали на ПИКлювците . Пък ПИКлювцте, като официален сайт на ГЕРБ (Недялко Недялков: Да, PIK.bg е офицоз на ГЕРБ), но какво от това, плащат си за услугата !) ги публик виж още ›› уват !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 дена Профил на трол?
  Кофтито е, че вибраторите са ФАКТ, и Бориславъ изтече в канала!
 • комуникационен специалист 1.1 комуникационен специалист преди 5 дена Профил на трол?
  Лувъра се интересува от картината шедьовър..."Дамата с вибратора"...
  : 2 !
 • поредните слъзливи КРЕТЕНИ 1.2 поредните слъзливи КРЕТЕНИ преди 5 дена Профил на трол?
  Много ми се искаше БАПРА и БДВО да бяха заели същата позиция когато хакнаха личните даднни на милион българи от НАП!!!Значи, може да се разпространяват из медиите хакнати данни от НАП на милион българи,и това е морално а другото е неморално...????Май има нещо сбъркано в ценностната система на ЕЛИТА на комукационните специалисти НА БЪЛГАРИЯ-.т.е. Непристойни снимки на "приятелката" на един кандидат виж още ›› кмет на София...възмутиха АНА ЛНО и ВАГИНАЛНО дрУгАрЕтЕ от БАПРА и БДВО...Ай стига бе тия нещо се ГАБУРКАТ с нас!!!
  : 1 !
 • поредните кукли на конци 1.3 поредните кукли на конци преди 5 дена Профил на трол?
  Мдаа... снимките са твърде откровени, а бе направо жива порнография.... Даже не се бяха постарали да скрият интимните части на "годеницата".....Ами , снимките съществуват по сайтовете и ПИК тук нямат вина.Когато си се засилил да ставаш публична личност, знаеш, че всичко свързано с теб и близките ти хора , ще бъде изложено на показ.Да не мислиш, че на Запад, някой таблоид няма да пусне подобни фото виж още ›› графии за "приятелката" на някой от кандидатите, ако ги има?!Трябва да се отбележи, че девойката е дала бая матриялььь...
  : 0 !
 • да се доуточним 1.4 да се доуточним преди 5 дена Профил на трол?
  ПОРНОГРАФСКИ/пардон/ЛИЧНИ СНИМКИ...!!!А кой я прави тая ПОРНОГРАФИЯ-наречена лични снимки и разпространени в порно сайтове из целия свят???Във всеки случай не е ПИК,а "приятелкаата" на кандидат кмета на "ДА ЗАГРОБИМ БЪЛГАРИЯ"!!!!!!!
  : 1 !
 • Анонимен 1.5 Анонимен преди 5 дена Профил на трол?
  А може ли и кандидатите за кметове да не бъдат избирани с жени правещи си снимки докато си пъхат оранжеви вибратори в онова нещо ?
  : 1 !
missing image
Дневен хороскоп за 15 септември

Овен Тази неделя ще бъде разкрито ваше намерение. Ако е било благородно, то няма от какво да се притеснявате. Телец Днес не оставяйте вашата...

Последно в Актуално