Политик иска като в ПИК – остава си само там всеки пълен циник

36580
Политик иска като в ПИК – остава си само там всеки пълен циник
Снимка: Actualno.com

Краят на миналата седмица беше белязан от политически скандал, какъвто рядко се вижда дори и в България. Агенция ПИК, която претендира да е информационен източник, публикува материал, в който си позволи да покаже снимки на годеницата на кандидата за кмет на "Демократична България" за София Борислав Игнатов. Снимките, без абсолютно никакво съмнение, попадат в категорията "порнография" и нямат нищо общо с обществения интерес.

Който иска, да оправдава това действие – за мен, като главен редактор на Actualno.com, за моите колеги и за собственика ни г-н Кирил Апостолов това е преминаване на всякакви морални, етични и човешки граници! Затова се обръщаме към всички политици, които възнамеряват да се борят за доверието на избирателите на предстоящите местни избори (за забравилите и незнаещите, първият тур е на 27 октомври) – ако Вие, дами и господа, решите да рекламирате и представяте срещу заплащане своите идеи и платформи в агенция ПИК или във всеки друг знаен и незнаен сайт, действащ без да спазва каквито и да е етични норми, не сте добре дошли да рекламирате и представяте срещу заплащане своите идеи и платформи на страниците на нито едно издание на "Уебграунд" ЕООД – собственик на Actualno.com, Sportlive.bg, Expert.bg и iWoman.bg.

Обръщаме се и към собствениците на всички медии, които застанаха заедно и безусловно в кампанията "Днес е денят" - присъединете се към тази позиция. Стара истина е, че българинът почва да проумява и разбира по-добре къде са границите на допустимото тогава, когато ги усети по джоба си. Каним всяка медия, която претендира да е медия, а не нещо жълто-кафяво, да направи тази стъпка и да декларира, че отказва да предостави реклама на политици и партии, които официално рекламират в медии и сайтове, застъпващи практики на агенция ПИК като тази с годеницата на г-н Борислав Игнатов.

Съгласно Изборния кодекс, медиите, които отразяват предизборната кампания на кандидатите, следва да публикуват сключените с тях договори в тридневен срок след подписването им и да ги премахнат не по-рано от обявяване на резултатите от изборите. За последните избори – тези за Европейски парламент, агенция ПИК е обявила договори за рекламно-информационно обслужване с четирите партии в управляващата коалиция към онази дата – ГЕРБ, НФСБ, ВМРО и "Атака".

Автор: Ивайло Ачев, главен редактор Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com