Костов обеща следващото учение да е по-голяма изненада за гражданите

1714
Костов обеща следващото учение да е по-голяма изненада за гражданите
Снимка: БГНЕС

Следващото антитерористично учение на службите ще е с по-висока степен на изненада на гражданите. Това обеща главният секретар на МВР Георги Костов пред журналисти.

Той бе помолен да коментира оплакванията на граждани, че са били заложници, по време на учението, проведено в нощта на вторник срещу сряда.

„Обществеността беше предупредена за възможен дискомфорт“, обясни Костов.

Вчера гражданин се оплака в социалните мрежи, че на излизане от метрото е бил задържан с мнозина други в специално ограждение край НДК до края на учението. Вътрешният министър Румяна Бъчварова пък обясни, че той е нарушил правилата и периметъра, в който може да бъде, и това е довело до тази ситуация.

Бъчварова: И аз разбрах от социалните мрежи за проблемите с вчерашното учение

Целта на вчерашното учение в столицата беше да видим как координираме усилията си, както и степента на готовност, която имаме и ако се ...

„За да се провери степента на готовност на службите и МВР неминуемо се причинява дискомфорт. Ние предварително обявихме района на провеждане хората имат право и да са неинформирани, затова им поднасяме извинение, но и ние трябва да можем да проверим нивото си на готовност”, посочи Георги Костов.

Относно днешния сигнал за атентат в столицата, той обясни, че има множество сигнали, като за всеки МВР подхожда с необходимото уважение.

“Моето лично убеждение е, че става въпрос за определено чиновническо преекспониране на темата, което е формирало заблуждение в някой високопоставен представител на въпросната мисия”, обясни Костов.

Според него всеки гледа да вземе повече предохранителни мерки. "Към момента няма регистрирана реална заплаха за сигурността на обществото и критична инфраструктура, но всички сигнали се проверяват, обясни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com