Красимир Симонски: Няма пробив в системите на "Лев Инс"

3666
Красимир Симонски: Няма пробив в системите на "Лев Инс"
Снимка: Държавна агенция "Електронно управление"

Пробив в системите на застрахователна компания "Лев Инс" категорично не е извършен. Това пише председателят на Съюза за стопанска инициатива Красимир Симонски в писмо до всички членове на организацията относно появилата се информация за пробив.

"Уверявам ви, че няма съвпадение между изнесените данни и информацията, с която дружеството ежедневно оперира и за която е осигурена най-висока степен за защита", категоричен е той.

По думите му компанията е един от най-уважавани, печеливши и стабилни членове, лидер на българския застрахователен пазар, срещу който е подета безпрецедентна кампания за злепоставяне. Още: Позиция на ЗК "Лев Инс" АД относно тиражирана информация за изтичане на лични данни

"Един добре познат на нашия кибер екип „хактивист“ се опита да манипулира общественото мнение с известен похват, а именно предоставяйки на медиите лични данни от чужди източници като „изтекли“ от ЗК „Лев Инс“ АД. Този опит за кибер-тероризъм, от една страна целеше да засегне едно от основните ни и успешни бизнес начинания – киберсигурността, а от друга – да създаде масов страх сред повече от 2,5 милиона български граждани и клиенти на компанията. Но основното внушение – че ЗК „Лев Инс“ АД е нанесла вреда на своите клиенти – не беше постигнато", пише Симонски.

"Като член на УС на ССИ най-отговорно ви заявявам, че Съюзът разполага с възможности, контакти и средства да помогне на всеки от своите членове при подобни опити за кибер натиск срещу техния бизнес, както и за разрешаване на реални киберинциденти", завършва писмото си той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com