Кръгла маса по проблемите на заетостта на хората с увреждания

2007
Кръгла маса по проблемите на заетостта на хората с увреждания
Снимка: БГНЕС

На 10 юли, вторник, от 10.00 часа, в зала „Триадица“ на резиденция „Бояна“, под патронажа на държавния глава Румен Радев, ще се проведе кръгла маса на тема: „Хората с увреждания като ресурс за първичния пазар на труда – предизвикателства и решения“.

Държавният глава се ангажира с инициативата за организиране на форума след срещата си с представители на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания в края на миналата година.

Манолова иска едновременно разглеждане на законите, свързани с хората с увреждания

Омбудсманът Мая Манолова поиска Законът за личната помощ, Законът за социалните услуги и Законът за хората с увреждания да бъдат обсъжд...

В дискусията ще участват всички заинтересовани страни – представители на организациите на и за хора с увреждания, на работодателските организации, на Министерството на труда и социалната политика и на Националното сдружение на общините в Република България. В рамките на форума ще бъдат обсъдени добрите практики и затрудненията, които срещат хората в неравностойно положение и работодателите при осигуряването на заетост.

По време на конференцията ще бъдат представени възможностите за професионално обучение и квалификация, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Във фокуса на дискусията ще попадне анализ на законодателството, подкрепящо процеса за интеграция на хората с увреждания на пазара на труда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com