Късото съединение на едно ново общество

2566
Късото съединение на едно ново общество
Снимка: БНР

За да можем да погледнем през призмата на онези млади хора, които са забравили значението на думата обноски, но пък не спират да помнят и напомнят какво е късо съединение, ще трябва повече от желанието да ги разберем. И когато да усложняваш и без това усложненото съществуване на някой стане забавно, новото ни общество доказва, че деградация е синоним на градация. За да не навлизаме надълбоко в необятния български, че току виж сме се удавили, ще се целим към по-разбираеми предмети като историята.

Понеже днес е 6 септември, ако някой не е добавил до тага си от дискотеката честитка, нека го направи, за да не нарушаваме новоутвърдените обичаи. Но за щастие интернет не дава само възможност на неинтересни хора да постват интересни неща, а и да научат цялата история,география, физика и така нататък. За нещастие, възползващите се от това не могат да се преброят, не защото са много, а защото ги няма.

132 години са повод за гордост, но и за голяма показност. Пародийната празнична обстановка около хора, нямащи представа, че Пловдив е велик град не само защото ни е дал Йордан Йовков, но и защото ни е подарил Съединението, ме кара да се натъжа.

Съединението не само прави силата както пише на герба на родината ни, но прави и шофьорите нервни, поради затворените улици и задръстванията, които те причиняват. За да не издава обаче лошите си обноски пред камерите, обичайният българин слага маската на родолюбец, докато същевременно носи в сърцето си недотам добре приктита омраза към българската правна, здравна и каква ли не още система.

Вижте продължението на текста на Христина Маркова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...