Лидл България с две първи награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите

2817
Лидл България с две първи награди за отговорен бизнес на  Българския форум на бизнес лидерите
Снимка: Лидл

Лидл България спечели първо място в категория „Инвеститор в околната среда“ на годишните награди за отговорен бизнес 2020 на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Отличието бе присъдено за устойчивата инициатива на компанията за опазване на балканската пъстърва. Лидл България бе отличена и с първо място в новата специална награда Diversity@Work – за прилагане на принципите на многообразието и приобщаването на работното място.

Националният конкурс за корпоративна социална отговорност на БФБЛ се провежда за 18-та поредна година и отличава приноса на частния сектор към изграждането на справедлива социална среда и устойчиво бъдеще.

„Приемаме и двете отличия като признание за отговорността на Лидл България. Както и досега ще продължаваме да развиваме нашия бизнес с грижа към служителите, околната среда и обществото, защото вярваме че това е ролята на отговорния бизнес – да носи положителна промяна и да допринася за нашето по-добро утре“, коментира Рая Синева, мениджър „Вътрешни комуникации“, Лидл България.

Отличеният проект „Дай шанс на Балканката“ е един от примерите за инициативи на Лидл България с грижа към околната среда и биоразнообразието. Проектът е насочен към опазването на балканската пъстърва, която е застрашен вид. За седем години 31 български реки са зарибени с над 380 000 балканки. Акциите по зарибяването ежегодно се съчетават и с почистване на районите около реките.

В грижата си за служителите Лидл България се ръководи от принципа на многообразието, цени индивидуалните умения и дава равни възможности за работа и развитие на всички свои служители. През 2020 г. Lidl се присъедини към Глобалния договор на ООН за отговорно корпоративно управление и подписа Принципите за овластяване на жените на ООН. Компанията поощрява кариерното израстване на жените, като дамите в мениджърския състав са средно над 30%. Фокус е и приобщаването на служители на възраст 55+, както и успешното сътрудничество с НПО сектора за приобщаване на младежи от групи в риск. Политиката на компанията за многообразие и приобщаване е оценена високо и при сертифицирането на компанията с международния сертификат Top Employer за България и Европа в две поредни години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com