Любомир Атанасов: Бизнесът трябва да се адаптира към "новото нормално" (ВИДЕО)

6750

Пандемията определено промени правилата на играта и всичко стана дигитално. Работещите масово започнаха работа от вкъщи, учениците преминаха на дистанционна форма на обучения, а бизнес събитията придобиха онлайн формат.

Какво ще е бъдещето на бизнеса и масовите събития в следващите години и има ли шанс да се върнем към "старото нормално" или с времето просто ще свикнем с промените? Това са част от въпросите, чиито отговор търсим в разговор с Любомир Атанасов - експерт по дигитални технологии и организатор на едни от най-мащабните събития, свързани с иновации и технологии, под шапката “Digital 4 Bulgaria”.

Историята на тези събития започва преди близо 5 години, през 2016 г., с локална конференция в Пловдив. Тази година тя вече се разраства със 6 събития в сферата на дигиталните технологии в най-големите градове – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.

„Много ми се иска да се върнем съм стария си начин на живот, но на база на ръста и развитието на пандемията това не се очертава да е скоро. Трябва да бъдем по-адаптирани и да търсим нови начини, за да се впишем в текущата среда“, това сподели експертът Любомир Атанасов в "Студио Actualno".

"Много бизнеси бяха засегнати от текущото положение на Ковид ситуацията и даже затвориха врати. Нашият събитиен бранш много пострада, хотели, ресторанти също бяха пряко засегнати. Това ще донесе последствия при всички положения.

От друга страна много бизнеси успяха да се развият в дигиталната среда и изнесоха бизнесите в домовете си, така нар. „home office“, като започнаха да правят онлайн срещи. Това създаде нови възможности - срещите стават по-бързо и лесно, защото всичко е на един клик разстояние; спестява се времето от пътуване до работното място, както и наем на офис пространства", категоричен е Любо.

"Това помогна, но не мисля че е решение в дългосрочен план, защото хората сме социални животни и искаме, не искаме, ние имаме нуждата да комуникираме един с друг физически. Това започва да се натрупва и рефлектира вкъщи, в отношенията със семейството - получава се напрежение между децата, които са на онлайн обучение и родителите, които трябва да ги контролират и едновременно с това да работят пред компютъра. Това няма как да не доведе последствия след себе си и е основният минус в създалата се ситуация с пандемията", допълва той.

Любомир Атанасов разказва за успешния модел за комбиниране на онлайн и присъствени събития в областта на иновациите, бизнеса и дигиталните технологии, както и за световните дигитални седмици, посветени на различните континенти. Подробностите, вижте във видеото.

Интервю на Габриела Андреева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Уволнения в МРРБ, за да се скрият далавери: Арх. Иван Шишков в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Защо “Зелено движение“ напусна ПП-ДБ: Борислав Сандов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София (ВИДЕО)

Анализатор: ГЕРБ и ДПС може да си управляват чрез служебния кабинет след изборите (ВИДЕО)

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Ваня Григорова няма шанс за пробив без подкрепа от президента: Политологът доц. Стойчо Стойчев (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Цветан Цветанов, Любомир Дацов и Жоро Пенчев (ВИДЕО)

Хората изгубиха вяра в изборния процес: Жоро Пенчев от ОЧИ в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю