Марешки отваря бензиностанция в София до 6 месеца

3216
Марешки отваря бензиностанция в София до 6 месеца
Снимка: БГНЕС

„Първата ни бензиностанция в София ще бъде открита до 6 месеца. Разглеждаме различни проекти и още не знае точно къде", заяви бизнесменът Веселин Марешки.

"В момента разглеждаме около 20 обекта, в които да реализираме нашата дейност в 20 града. Кой ще е първи към днешна дата не мога да кажа. Има законови и административни пречки", категорично заяви Веселин Марешки.

Марешки ще свали цената на дизела под 1,50 лв., открива бензиностанции в цялата страна

Скоро ще намалим още цените на дизела с между 5 и 10 ст. Печелим от бизнеса си и ще продължаваме да инвестираме. Търсим вариант за купу...

„Цената скоро ще бъде под 1,50 лв., а в София е 1,90 лв. Цените на едро в София даже са и по-ниски, отколкото цените във Варна. За съжаление тези разлики не влизат в джобовете на българския народ, а навсякъде другаде. Някои платени от конкуренцията специалисти казаха, че това е напразно или противоречи на свободния пазар. Вижда се, че при определени условия явно води до изкривяване на пазара", обясни Марешки.

Държавата трябва да се намеси, не с тежки регулации като сложи горна граница на цените на горивата, с която търговците да не могат да се договарят и да злоупотребяват, добави той.

„Ако се наложи, ще влизаме и в политиката. Имам сериозни бизнес планове в търговията с горива, обаче ако днес има регулация и конкуренция, аз няма да правя повече бензиностанции и ще си гледам живота. Ако видя кандидати, които са абсолютно вредни за България, може би ще се кандидатирам за президент. Това ще бъде мотивация за нас да се явя на тези избори. За мен кандидатурата ще донесе само негативи. Ако аз съм кандидат на президентските избори, независимо от останалите кандидати, мога да се обзаложа, че ще бъда в първата 2-ка или 3-ка", обясни Марешки, цитиран от economic.bg и Стандарт нюз.

Марешки заяви още, че вчера е получил SMS от съветник на кмета на Варна Иван Портних, че от другата седмица свалят билетчето за градски транспорт в морската ни столица на 0,80 ст., а сега е то е 1,00 лв. „Ако аз бях кмет на Варна, щях да го намаля на 0,60 ст.", каза още той.

Марешки обеща дизел за 1,59 лв. от тази седмица

Цената на дизела във Варна ще падне под психологическата граница от 1,60 лева за литър от тази седмица. Това заяви Веселин Марешки, чия...

Той коментира и въпросите по предстоящия референдум, който организира. „Инициативата за започване на референдума тръгна от един въпрос, който мен като ползвател на горива пряко ме интересуваше и когато го развих, разбрах, че е доста чувствителна тема и за българските граждани", заяви той.

Въпросите в референдума касаят всеки български гражданин, категоричен бе бизнесменът. Друг въпрос, който зададе Марешки е: „Подкрепяте ли да се премахне ограничението едно лице да може да открие не повече от 4 аптеки на територията на страната, за да стане пазарът по-конкурентен и да се намалят цените в аптеките?"

„Нашата цел, моята цел – да направим живота в България по-добър и ние се опитваме да го правим чрез бизнес и други действия. Борим се да направим нещо хубаво и някъде успяваме, а някъде не. Ако се налага да го правим чрез политическа дейност, ще го направим, ако това ще подобри живота на българите", категоричен беше Марешки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество