Маргарит Мицев: Ген. Луков е обявен за фашист за да може всякаква проява на българския патриотизъм да изчезне (ВИДЕО)

3345
Маргарит Мицев: Ген. Луков е обявен за фашист за да може всякаква проява на българския патриотизъм да изчезне (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и невидимо

В днешното издание на "Видимо и невидимо: Абордаж" кап. I ранг о.з. Васил Данов ни среща с адв. Маргарит Мицев – юрист, политически деец и дeпутaт от 36-отo НC.

За ген. Христо Луков адв. Маргарит Мицев казва: „Той е бил честен, българолюбив човек. Когато поема командването на 3-та Балканска дивизия (1934 г. – бел.р.), дислоцирана в гр. Сливен за една година, той прави чудеса в този град. Включително събират 600 000 лв. индустриалците и по-будните граждани и с тези пари са изхранени 1100 деца в тежко финансово положение. Сливенци го заобичват и когато след 1 година цар Борис III го прави командващ на Пловдивската дивизия, от щаба на дивизията до гарата той е изпратен от шпалир с цветя. Той никога не забравя това и прави каквото може и е необходимо за сливенската войска. Особено е имал афинитет към 6-ти артилерийски полк, т.е. 6-то артилерийско отделение, което е предшественик на поделението 60 340. Това е армейски зенитен полк с 100 мм зенитна артилерия. Създател на българската зенитна артилерия е именно ген. Христо Луков. Той е въвел и мотора в артилерията. Ген. Луков е блестящ публицист, изключително занимателен лектор. Неговите думи, произнесени преди парада през 1937 г. на Богоявление на 6-ти януари са образец не само на българолюбие, но и на премерен патриотизъм, който показва как прагматично ние трябва да се да се отнасяме към България, към българите. Особено покъртителни са неговите думи към българските жени, към българските майки.“ Още: Специалната историческа операция на Русия срещу Украйна (ВИДЕО)

„В България тежки обидни квалификации правят единствено и само комунистите, никой друг. Те лъжат безогледно по простата причина, че трябва да изпълнят две задачи с тези лъжи. Първо, да прикрият своята физическа и организационна немощ от преди 9 септември и от друга страна да оправдаят поредицата от терористични действия, убийства на известни българи, които целят дезорганизация в самото общество, които целят демотивация на младите хора, следовници на убитите, да не се занимават с политика.“, казва Мицев по повод лъжливите обвинения срещу ген. Луков.

Гостът разказва, че като председател на управителния съвет на частното дружество „Петрол“ ген. Луков умело защитава интереса на България, като спасява дружеството и то остава в български ръце, а не собственост на чужда държава.

„Христо Луков е един човек, който изключително много е заслужил за консолидацията на еврейското население. Не бива да се забравя, че първи негов приятел е полк. Таджер, който е най-висшестоящият военен чин с юдейско вероизповедание в българската войска. Нещо повече, има специални телеграми до ген. Луков от български ветерани, бойци по време на войните за освобождение и обединение на България 1912-1918-та г., които към онзи период вече са живеели в Палестина, в бъдещия Израел. Когато се задава нова война, вече ври и кипи, те пишат писмо до Цар Борис III и до ген. Луков, че са готови да дойдат и отново да се бият в редовете на българската войска, което категорично опровергава всякакви такива брътвежи на хора, че бил антисемит, че едва ли не е прокламирал изпращането на евреи в концлагери и т.н.“, категоричен е гостът. Още: Стойко Стоянов: От 107 години Русия е терористична държава (ВИДЕО)

Според Маргарит Мицев ген. Луков е обявен за фашист след убийството си „за да може всякаква проява на въздигане на българския патриотизъм, на здравия български национализъм, на българолюбие да изчезне с неглижирането на подобни хора“.

Целият разговор на Васил Данов с адв. Маргарит Мицев ще намерите във видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Магазин на PARKSIDE отваря врати в хипермаркет Kaufland в София

Цената на сянката: Колко ще струва чадър и шезлонг по Черноморието?

Месечна прогноза за времето за юни 2024 г. (КАРТА)

Слагат таван на броя на явяване на шофьорските изпити

НАП с важна информация за абитуриентите

ДСК и Mastercard надграждат платформата „Мисия Зоо Детективи“, разработена в партньорство със Зоопарк София

Евтим Милошев призна, че има забавяне на плащанията за хотелиерите, приютили украински бежанци

Младите шофьори да не карат мощни коли: Предложение на автомобилен състезател

Митрополит Антоний: Цар Фердинанд дарява престолонаследника си на православната църква

Президентът посреща близо 80 абитуриенти в неравностойно положение

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com