Медици заплашват с гладна стачка: Оплакват се от репресии и тормоз

2335
Медици заплашват с гладна стачка: Оплакват се от репресии и тормоз
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

Гладна стачка обмисля част от екипа на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на "Александровска" болница. Въпреки че заради пандемията работата в клиниката е една от най-тежките в момента, работещи там твърдят, че от месеци са подложени на репресии от страна на началника ѝ проф. Темелков. Лош работен график – 10 дни по 24 часа без почивка, ръководителят ни постоянно обижда професионалните ни качества и оспорва решенията ни, заплашва ни с дисциплинарно уволнение. Така медици от Клиниката по анестезиология описват случващото се. 

За да привлече вниманието на ръководството на болницата и на обществото, част от екипа на клиниката планира да обяви гладна стачка. Те са категорични в убежденията си и в това, което планират да се случи, ако отношението към тях не се промени. 

Александровска болница: Няма трудово-правен спор за управлението по анестезиология

Към момента не съществува нито административен, нито трудово-правен спор по отношение на управлението на Клиниката по анестезиология и ...

„Нашата работа е свързана с лечението на най-тежките пациенти в болницата – тези в интензивно отделение и тези, които са влошени в максимална степен от COVID инфекцията. Работата ни е изключително интензивна, сложна и изисква от персонала да е максимално подготвен и в добра кондиция, за да може да бъде адекватен и полезен за пациентите. Нашият ръководител отдавна провежда едно авторитарно ръководство – разделя колегите по различни дискриминационни принципи, унижава част от колегите, обиждайки ги публично пред колектива. Обиди, заплахи, изказани неистини, които, за жалост, не остават в рамките на болницата”, сподели доц. Дочка Цонева, която работи в клиниката над 14 години.

Думите на медика бяха потвърдени от други нейни колеги. Те посочиха още, че месечният график е неравномерно разпределен и нямат време за почивка. Искани са им писмени обяснения, по техните думи се търсело и повод за дисциплинарни наказание.

„За мен е недопустимо в тази битка с пандемията да затъпяваме острието на копието с лични проблеми и с проблеми, настанали на работното място”, заяви д-р Симеонов – председател на синдикат „Защита” в сектор здравеопазване, по Нова телевизия. 

Тези хора трябва да дават писмени рапорти, защото пречели на проф. Темелков. Тези хора вместо да лекуват и спасяват хора, трябва да пишат? Хората са тормозени, казаха пред камерата на bTV други медици. Беше даден пример какви "шефски номера" се правят – дават се две задачи, които не може да бъдат изпълнени и следват заплахи за дисциплинарни наказания.

Санитари от болницата във Видин започват гладна стачка

Санитарите от спешното отделение във видинската болница започват гладна стачка от днес. Причината за недоволството им е конфликт с ръко...

От ръководството на болницата коментираха казуса в писмено становище. В него те твърдят, че спорът не е нито от трудово-правен, нито от административен характер, а ставало въпрос за личностни отношения между началника и част от неговите служители, които засягали начина на работа, разпределението на задачите и йерархията в клиниката. Проф. Темелков категорично отрича твърденията на медиците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Времето утре - 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com