Местан: ДПС подкрепя протеста на тютюнопроизводителите

13199
Местан: ДПС подкрепя протеста на тютюнопроизводителите
Снимка: БГНЕС

ДПС подкрепя протеста на тютюнопроизводителите. Но всичко, което те искат днес, го имаха до 2009 г. – до идването на Бойко Борисов на власт. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред бТВ по повод днешните протести на тютюнопроизводителите и заканите им да блокират път Е-80 край Харманли, предаде БГНЕС.

Местан посочи, че днес в централата на ДПС партийното ръководство ще се срещне с производителите на тютюн, за да се уточнят техните искания. "Ние очакваме да получим санкция от тютюнопроизводителите, за да можем да внесем в НС предложения за промени на Закона за тютюна", каза Местан.

Лидерът на ДПС напомни, че всичко, което днес искат тютюнопроизводителите са го имали, но е било отменено от правителството на ГЕРБ. "Борисов и Цветанов отмениха Закона за тютюна и оставиха тютюнопроизводителите на произвола на съдбата", каза Местан. Той призна, че са спазени и изисквания на Европа да бъдат наложени нови правила и механизмът за субсидиране да бъде заменен с национални доплащания за определен период. "Имаме идеи за частично овладяване на регулацията, за да се осигури екзистенц-минимумът от интересите на тютюнопроизводителите", подчерта лидерът на ДПС.

"Всеки път, когато се постави въпросът за тютюнопроизводителите възниква въпросът дали специалният законов режим, който да урежда това производство, не ощетява други сектори. Тук става въпрос за това, че земята е специфична. Това е създадено от Бога място за производство на тютюн. Неслучайно и Станишев, и Сакскобургготски водеха агресивна политика за преференциална подкрепа на това производство", каза още Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com