Местан: Казусът „Бисеров” няма да се отрази на имиджа на ДПС

16317
Местан: Казусът „Бисеров” няма да се отрази на имиджа на ДПС
Снимка: БГНЕС

Казусът „Бисеров” няма да се отрази на партийния имидж на ДПС, защото той не е политически в собствения смисъл на този израз. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на партията Лютви Местан, предаде „Фокус”.

Местан обясни, че казусът ще се отрази на партията до толкова, че в момента се взима решение кой да заеме поста на зам.-председател на парламента на мястото на Христо Бисеров и председателството на правната комисия. „Случаят няма да предизвика никакви вътрешно-партийни сътресения, защото избирателите и членовете на ДПС знаят, че за личните дела се носи лична отговорност”, подчерта Местан.

Полицаи изземват документи от офисите на Бисеров и доведения му син

Специализирана полицейска операция се провежда в офиси на Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков. Това съобщи TV7, цитирайк...

„По този въпрос от тук нататък трябва да говорят компетентните власти. Ние не сме ничии съдници и нямаме право да раздаваме присъди преди съдебната власт да си е свършила работата и да е установила обективната истина”, посочи лидерът на ДПС и допълни: „Ние правим разлика между повдигнато обвинение и досъдебно производство. Досъдебното производство може да завърши както с предявяване на обвинение, така и с отказ да се предяви обвинение”.

За пореден път Местан заяви, че не знае къде е Христо Бисеров и че го е видял и чул за последен път в понеделник. „Всичко, което знам по казуса „Бисеров” в конкретика е едва от днес след изявлението на главния прокурор”, каза още лидерът на ДПС.

Днес установявам с огромна изненада, че има хора в държавата, които май разполагат с данни от класифицирани материали. Визирам изявления на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Цветанов представи пред вас подробности , свързани с подалия оставка от всичките си постове Христо Бисеров и е казал, че става въпрос за превод на пари от една в друга държава", поясни лидерът на ДПС. "Аз не разполагам с такава класифицирана информация и бих искал да попитам има ли хора в българската държава, които имат този достъп. И кога и по какъв ред са се добрали до нея, питам и главният прокурор. А ако е официална информация от прокуратурата и Цветанов се е позовал на нея, аз се извинявам, но ако неговите твърдения предшестват официално съобщение от прокуратурата, онова, което казвам остава актуално", подчерта Местан.

Разследват Бисеров за данъчни престъпления и пране на пари

Прокуратурата образува досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков, предаде ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com