MЕТРО България ще бъде домакин на тазгодишната кампания „Килограм доброта“ на Българска хранителна банка

1880
MЕТРО България ще бъде домакин на тазгодишната кампания „Килограм доброта“ на Българска хранителна банка
Снимка: МЕТРО България

МЕТРО България ще бъде домакин на тазгодишната кампания „Килограм Доброта“ на Българска хранителна банка (БХБ). Инициативата се провежда за осми път като събраните тази година трайни пакетирани и консервирани хранителни продукти ще бъдат използвани за подпомагане на бежанците от Украйна, които вече са на територията на страната.

Желаещите да се включат в кампанията „Килограм доброта“, могат да го направят на 26 март (събота) и 27 март (неделя) в магазин МЕТРО София 1 (бул. Цариградско шосе) и магазин МЕТРО София 2 (бул. Европа) от 10:00 до 18:00 ч. Всеки индивидуален дарител може да се включи, като закупи пакет ориз, боб, леща, макарони или олио от магазините на МЕТРО в София и го предаде на доброволците в обозначените след касите места.

MЕТРО България ще представи решения за готвене с нулев отпадък на Gastronomix 2022

МЕТРО България ще представи демонстрации от български и световни  шеф-готвачи на техники за минимализъм в готвенето и насоки за пъ...

„В трудни времена на конфликт, когато милиони хора са принудени да напуснат домовете си, всяка помощ е важна. Надяваме се с подкрепата си за кампанията „Килограм доброта“ да можем да дадем поне малко стабилност и топлина на хората, избягали от войната в Украйна. Вярваме и подкрепяме каузата на Българска хранителна банка, която вече 10 години спасява годни хранителни продукти с къс срок, като ги предоставя в различни социални програми в помощ на нуждаещите се“, каза Ива Тафраджийска, Мениджър Корпоративни комуникации на МЕТРО България.

В партньорство с над 60 организации от социалния сектор Българска хранителна банка всяка година подпомага над 20 000 души от най-уязвимите групи - деца без родители, деца с увреждания, самотни родители, деца и жени, преживели насилие, самотно живеещи възрастни хора, хора със зависимости, възрастни хора с трайни увреждания и всички други хора в риск и в нужда. МЕТРО България активно подкрепя различни инициативи на БХБ от 2015 г. насам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com