Метрото до летището трябва да тръгне в началото на април

34442
Метрото до летището трябва да тръгне в началото на април
Снимка: БГНЕС

В началото на април очакваме да пуснем и линията на метрото до Бизнес парка. Приключваме строителството на двата участъка на метрото. 99 % е завършен обектът на линията към летището и 96 % до Бизнес парка в ж.к. „Младост". Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде „Фокус".

„В началото на април очакваме да пуснем линията до летището и началото на май, най-късно, да пуснем и линията до Бизнес парка. Общо 90 хил. души ще ползват допълнително този най-екологичен и модерен градски транспорт", заяви Фандъкова. По думите й от април месец пътуването от летището до центъра на София ще отнема около 20 минути. „Жителите на ж.к. „Дружба" ще могат да слязат до центъра за 15-16 минути", подчерта Фандъкова.

14 кандидати за третия лъч на метрото

14 са кандидатите за строителството на централната част от третия метролъч в София - от кв. "Красно село" до Театър зад канала, съобщих...

„Това, което бях възложила на колегите от градския транспорт, те са го направили тази седмица. Дискутирано е с гражданите и с бизнеса, който има офиси тук в тази зона, да се направи реорганизация на движението на градския транспорт, така че всички линии на автобусите, тролеите и трамвая, които минават през ж.к. „Дружба" да имат съприкосновение с поне една станция на метрото", уточни тя. Фандъкова каза още, че има предложение за организация на движението и предстои това да бъде обсъдено. „Има известни промени в движението на някои автобусни линии, така че хората да може да имат най-доброто придвижване до метростанция", посочи кметът на София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София