МО отрече България да мобилизира резервисти

16593
МО отрече България да мобилизира резервисти
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната отрече изказванията, направени в парламента от лидера на "Атака" Волен Сидеров, че в България тече процес на мобилизация към военнослужещи от резерва.

Сидеров каза, че от партията му са проверили достигналата до тях информация, а част от военните окръжия са потвърдили, че са изпращали повиквателни.

САЩ финансира армията ни, парите отиват за инфраструктура

България ще получи 15 милиона долара за отбрана. Това информира министърът на отбраната Николай Ненчев, предаде Агенция "Фокус". Tе ще ...

"Върви процес на мобилизация. Изпращат се повиквателни към военнослужещи от резерва, от запаса и те биват привиквани, след което им се казва къде точно ще се явят в случай на нужда, което още веднъж потвърждава нашите съмнения, че на тази среща на генсека на НАТО Столтенберг с премиер Борисов е било поставено искането да се мобилизират български военнослужещи", заяви Сидеров.

От Министерството на отбраната обясниха, че в момента се прави проверка и актуализиране на списъците на ангажираните във военновременните формирования заради отпадането на хора по различни причини. В тези случаи структурите на Централното военно окръжие връчват повиквателни на други запасни, които отговарят на условията.

България и Министерството на отбраната не мобилизират войски, нито подготвят война срещу която и да е държава, посочват в съобщението си военните.

Армията праща 180 души за охрана на границата с Турция

Военнослужещи ще бъдат изпратени скоро за охрана на южната ни граница. Това съобщи във Велико Търново министърът на отбраната Николай...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com