Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 10 април 2024 г.

10 април 2024, 22:00 часа • 3781 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 10 април 2024 г.

ПРЕЗИДЕНТЪТ ОСВОБОДИ ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА МВР ЖИВКО КОЦЕВ (СНИМКИ)

Президентът Румен Радев подписа указ за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев.

ПРОКУРАТУРАТА: ЖИВКО КОЦЕВ Е ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ ПО ДЕЛОТО ЗА ОПГ В "МИТНИЦИТЕ"

Освободеният от поста главен секретар на МВР Живко Коцев е защитен свидетел по делото за организирана престъпна група в Агенция „Митници“, заради което бяха задържани директорката на митниците Петя Банкова и още няколко служители.

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: СВИКНАЛИ СМЕ ДА ГЛЕДАМЕ ТАКИВА СНИМКИ – ПАЧКИ, КЮЛЧЕТА

Недопустимо е главният секретар на МВР да има селфита с подобни лица – но сме свикнали да гледаме много подобни снимки, знаем за снимките и с кюлчетата, и с пачките (сега излязоха снимки как кафяв пудел носи пачки пари в скандала с главния секретар на МВР Живко Коцев. Политическо овладяване и превръщане на МВР в бухалка за всеки (предсрочен) парламентарен вот, най-добре и главният секретар на МВР Живко Коцев, и вътрешният министър Калин Стоянов да бъдат оттеглени – така бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и бивша дясна политическа ръка на Бойко Борисов видя скандала с Живко Коцев.

АКЦИЯ СРЕЩУ НАСТИМИР АНАНИЕВ. ПОЛИЦИЯ И ЖАНДАРМЕРИЯ ВЛЯЗОХА В СТОЛИЧНИ ОФИСИ (ВИДЕО)

Акция на полиция и жандармерия се провежда на два адреса в София. Претърсват се офиси на ул. "Парчевич" и бул. "Стамболийски".

СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ СМЕНИ ШЕФА НА АПИ

Служебният кабинет смени шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Ясен Йорданов. Това стана със заповед министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, съобщиха от министерството. 

ЦИК ОБЯВИ С КОЛКО МАШИНИ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ НА ИЗБОРИТЕ 2 В 1

ЦИК ще се спряви с изборите 2 в 1 - предсрочни парламентарни избори заедно с европейските избори на 9 юни. Около 10 000 ще са машините за гласуване на изборите 2 в 1. В това увери председателят на изборната администрация Камелия Нейкова пред bTV.

"КОГАТО ОТВРАТЕНИТЕ НАПУСНАТ, ОСТАВАТ ОТВРАТИТЕЛНИТЕ": СОЦИОЛОГ ЗА ИЗБОРИТЕ 2 В 1 (ВИДЕО)

Негативната настройка към нашите политици и партии не е характерна черта само за българите - има го навсякъде. Това заяви в Студио Actualno социологът Марчела Абрашева – регионален директор на международната социологическа агенция Kantar.

ПАРТИИТЕ НЕ РИСУВАТ БЪДЕЩЕ ЗА ХОРАТА, А КАЗВАТ САМО "ОНЕЗИ СА ЛОШИТЕ": ГОВОРИ КРИСТИЯН ШКВАРЕК (ВИДЕО)

"Партиите говорят само на ядрата си – затова сме стигнали до разговори "Този е мафиот, онзи е мафиот", а не говорим за политики". Това коментира в Студио Actualno председателят на фондация "Консервативно общество", политик и анализатор Кристиян Шкварек.

ДИРЕКТОРЪТ НА ЗАВОДА ЗА СТОЛИЧНИЯ БОКЛУК ОПРОВЕРГА ГЕРБ: ПРЕДИ СА ЗАРАВЯЛИ 90% ОТ RDF

Директорът на Столичното предприятие за третиране на отпадъци (СПТО) Николай Савов опроверга общинските съветници от ГЕРБ-СДС, които с гръмка акция в завода обявиха, че RDF (горивото, произведено от отпадъци) се заравя, вместо да се изгаря.

ПО-ЕВТИНО, НО ПО-МРЪСНО? БОКЛУКЪТ НА СОФИЯ ЗАМИРИСА НА ПОЛИТИКА (СНИМКИ)

Ако можете да получите услуга за 1 милион лева годишно вместо за 4 милиона, вероятно бихте се съгласили. Това е направила Столична община.

РЕМОНТ НА ДВИГАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИТЕ МИГ-29: НОВА ПОРЦИЯ, НОВИ МИЛИОНИ

Поръчка за капитално-възстановителен ремонт на шест двигателя за самолети МиГ-29 обяви Министерството на отбраната. Прогнозната ѝ стойност е 19,6 млн. лв. без ДДС.

С РУСКИТЕ БОМБИ ПО РУСКИТЕ ГЛАВИ: УКРАИНСКА ИДЕЯ ЗА НОВИ БОЕПРИПАСИ. ПАК РУСКИ ХВАЛБИ ЗА ФРОНТА (ВИДЕО)

Емблематични руски военни блогъри започнаха да се хвалят по-уверено, че руската армия постига нови успехи – специално в Новопавловското направление, както и в това на запад от Авдеевка. Двете направления на практика са свързани – в линията на селата Първомайско – Невелско, откъдето на север се развива руската операция с крайна цел достигане на линията Селидово – Покровск, а на юг са Красногоровка, Григоровка и Новомихайловка и там руската цел изглежда линията Угледар – Курахово: Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

ИНОВАЦИЯТА, КОЯТО ПОЗВОЛИ НА РУСИЯ ДА НАЛОЖИ ВЪЗДУШНО ПРЕВЪЗХОДСТВО В УКРАЙНА (ВИДЕО)

Руската армия успешно използва бомби с модул УМПК (универсален модул за планиране и корекция), превръщайки ги във високоточно оръжие. Именно на този модул военното командване на Русия залага големи надежди - за установяване на пълно въздушно превъзходство с резултати на земята, което да доведе до количествено и качествено изменение на ситуацията на фронта.

ОГРОМЕН БЮДЖЕТ, НО И КРИЗА: ВОЕННИЯТ ФЛОТ НА САЩ Е ИЗПРАВЕН ПРЕД ПРОБЛЕМИ

 

Наблюдателите, които се занимават отблизо с военноморските сили на Съединените американски щати (ВМС), бяха озадачени, когато командването на американската армия публикува на 11 март своето предложение на бюджет за 2025 г., съобщи The Telegraph.

В БЛИЗКИЯ ИЗТОК СТАВА ВСЕ ПО-ГОРЕЩО: ИРАН ЗАПЛАШИ НЕ САМО ИЗРАЕЛ, НО И ОАЕ

 

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей заплаши отново Израел с ответен удар след смъртоносната атака по иранското консулство в Дамаск на 1 април.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес