Най-важните новини за деня: 11 декември 2023 г.

2789
Най-важните новини за деня: 11 декември 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 11 декември 2023 г.

СЛЕД 4-ЧАСОВ ДЕБАТ: БЮДЖЕТЪТ ЗА 2024 Г. МИНА НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ, ПРЕДСТОЯТ ПРОМЕНИ

На извънредно заседание днес (11 декември) Народното събрание прие на първо четене държавния бюджет за 2024 година. Решението беше взето след 4-часови дебати със 144 гласа "за" (ГЕРБ, ДПС и "Продължаваме промяната - Демократична България") и 66 "против" (БСП, "Възраждане", "Има такъв народ").

СГЛОБКАТА ОТЛОЖИ ТАКСАТА ЗА РУСКИЯ ГАЗ (ВИДЕО)

Сглобката отложи таксата за руския газНовината стана ясна след изявления на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков

ПРИ ПЪРВИЯ СНЯГ ВНОС НА ТОК В БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО - ЗАЩОТО Е БИЛО ПО-ЕВТИНО

В първите дни на истинската зима, когато стотици населени места у нас останаха на тъмно, страната ни е внасяла ток от чужбина. Ставало е обаче, защото е било по-евтино, а не защото извънредните обстоятелства са ни принудили да го правим. Това става ясно от отговора на енергийния министър Румен Радев до депутата Георги Гьоков (БСП за България). Още: Заради обилния сняг: Близо 30 000 домакнства са без ток

БОЙКО БОРИСОВ ВЗИМА НЕЩАТА В СВОИ РЪЦЕ, ЩЕ РЪКОВОДИ СТРУКТУРИТЕ НА ГЕРБ В СОФИЯ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поема лично ръководството на структурите на партията в София.

СЪС ЗАКАНИ ЗА СЪД: КОСТАДИНОВ СЕ НАМЕРИ НАТЯСНО В BTV ЗАРАДИ БОЙ НАД ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се намери натясно в bTV по темата побой над общински съветник и бивш депутат от неговата формация - Иван Алексиев. „С независимия общински съветник Иван Алексиев ще е видим в съда“, закани се той.

БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ: ФОНДАЦИЯТА, КОЯТО ИСКА ПЛОДЪТ ДА Е ДОСТОЙНСТВО (ВИДЕО)

Стабилност, образование, околна среда и достойнство. Това са основните принципи на Фондация "SEED", която съдейства на държавата и на обществото за развитие и интеграция на гражданите. 

БЪЛГАРИЯ Е ОБЪРКАНА ОТ ПОЗИЦИЯТА НА АВСТРИЯ ЗА "ВЪЗДУШЕН ШЕНГЕН"

Би било "национално предателство", ако определени партии и политици в България саботират страната ни да влезе в Шенген. Това заяви пред медии в понеделник премиерът Николай Денков - ден след като австрийските издания разпространиха позиция на Виена, че ще направи отстъпки за България и Румъния за влизането им в Шенгенското пространство.

ОРБАН ОТНОВО Е С ПУТИН - НА ТАЙНА СРЕЩА В САЩ ЩЕ УБЕЖДАВА ДА СЕ СПРЕ ПОМОЩТА ЗА УКРАЙНА

Унгарският премиер Виктор Орбан за пореден път от началото на войната в Украйна показва пропутинска позиция. Съюзници на крайнодесния министър-председател ще проведат среща при закрити врата с републиканците в САЩ, за да настояват за прекратяване на военната подкрепа на Вашингтон за Киев, съобщи The Guardian.

РУСИЯ ПАК ПОКАЗА, ЧЕ НЕ ЖЕЛАЕ СПРАВЕДЛИВ МИР В УКРАЙНА (ВИДЕО)

Украйна да изтегли армията си от руските земи, за да може да има устойчива и справедлива "резолюция" за нейното бъдеще – това е посланието, отправено от говорителя на руското външно министерство Мария Захарова в писмено интервю за AFP.

КАК УКРАЙНА ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИ АРМИЯТА СИ, ЗА ДА СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА: ТАКТИКАТА НА ДРОНОВЕТЕ И ПРЕХВАЩАНЕТО

Нито една страна в света не беше подготвена, че в тази война ще бъдат използвани дронове и системи за радиоелектронна борба в такъв огромен мащаб. Как трябва да преустрои армията си Украйна, за да спечели тази война? Как е организирано производството на системите за радиоелектронна борба и дроновете в Украйна и защо тя изостана значително в това отношение от Русия? На тези въпроси отговаря украинският военнослужещ, специалист по комуникации, радиоелектронна борба и разузнаване Сергей Бескрестнов с позивна „Светкавица“.

МИТ ИЛИ РЕАЛНОСТ: РУСНАЦИТЕ ТРЪБЯТ, ЧЕ СА ПЛЕНИЛИ ТАНК LEOPARD 2 (ВИДЕО)

Лоша новина за силите, борещи се срещу руската инвазия в Украйна. Членове на окупационната армия публикуваха видео в социалната платформа X, за което се твърди, че показва пленен германски танк Leopard 2. Ако е истина, това може да даде възможност на руските инженери да проучат задълбочено структурата на бойната машина, пише австрийското таблоидно издание eXXpress. За него изрично има предупреждене в WikiPedia, че често е обвинявано в публикуването на тенденциозни и откровено неверни материали. Изданието гравитира около бившия австрийски канцлер Себастиан Курц и популистката Австрийската народна партия. Курц си тръгна със скандал с руски привкус от австрийската политика: Лоши новини за бившия австрийски канцлер Курц - обвинен е по аферата "Ибиса"

НЕГАТИВНИ НОВИНИ: СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ СА ИЗВОД - ДА ИЛИ НЕ?

 

2-годишно момче убито от инфекция, разяждаща мозъка. Болнични пациенти, изгорени живи, вързани за болничните легла. Жена открита мъртва край пътя. 5-годишно момиченце починало пред очите на родителите си...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 2 май 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 1 май 2024 г.

Движението по АМ "Струма": АПИ с важно съобщение

Работно време на хипермаркети Kaufland по време на празниците

КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Изкарват над 8000 полицаи по пътищата за празниците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com