Най-важното за деня, 24 ноември 2022 г.

3020
Най-важното за деня, 24 ноември 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 24 ноември.

РАДЕВ: АКО ПАРТИИТЕ ЕДИНОДУШНО ЖЕЛАЯТ ИЗБОРИ ВЕДНАГА, НЯМА ПРОБЛЕМ

"Ако те са единодушни, че желаят избори веднага, няма проблем - мандатите могат да се извъртят много бързо". Това заяви президентът Румен Радев в изявление пред медиите този четвъртък.

КАБИНЕТ НА "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" И "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" ИЗГЛЕЖДА ВСЕ ПО-МАЛКО ВЕРОЯТЕН

Само ден след представянето на плана на "Продължаваме промяната" и "Демократична България"  за правителство на малцинството на двете партии - идеята може да се окаже неосъществима.

ПРЕЗИДЕНТСКО ВЕТО НЯМА ДА СПРЕ ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА - ДИМИТЪР ГАНЕВ ЗА "ОТГОВОРИТЕ" (ВИДЕО)

Президенско вето върху промените в Изборния кодекс за хартиената бюлетина ще бъде по-скоро символично и няма да спре процеса. Това каза политологът Димитър Ганев от Изследователски център "Тренд" в предаването на Actualno.com "Отговорите със Спасиана Кирилова".

НЕ БИВА ВЕЖДИ РАШИДОВ ДА Е ОСНОВЕН ПОСЛАНИК ЗА ШЕНГЕН - ГОВОРИ МИЛЕН КЕРЕМЕДЧИЕВ (ВИДЕО)

"България и Румъния не са дорасли за Шенген", заяви австрийският канцлер. Така държавите, които не са съгласни с нашето членство в Шенгенското пространство се увеличават с още една. Това се случва на фона на преминаващи с по 200 км/ч коли с мигранти през страната, инцидент след инцидент с полицаи и искането на вътрешния министър за законови промени срещу каналджиите.

ПЛОВДИВ ОПИТА ДА СПРЕ ОВЛАДЯВАНЕТО НА ПАНАИРА ОТ ГЕОРГИ ГЕРГОВ

След над едночасов дебат Общинският съвет в Пловдив реши да спре опита за овладяването на Пловдивския панаир от бизнесмена Георги Гергов.

ОХРАНАТА НА ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ: НА ХАРТИЯ СМЕ РОБОКОПИ, КАЗВАТ АНОНИМНИ ПОЛИЦАИ

Картина на пълна неподготвеност на отговорните органи за охрана на границата ни с Турция нарисуваха полицаи, които говориха пред камера под условие да останат анонимни.

ПОРЕДНА ПРОВОКАЦИЯ: СТРЕЛЯХА ПО БЪЛГАРСКИЯ КЛУБ "ЦАР БОРИС ТРЕТИ" В ОХРИД

Клубът на гражданското сдружение "Цар Борис Трети" отново е бил обект на нападение. По информация на дипломатическите представителства на България в Северна Македония по клуба е стреляно с огнестрелно оръжие, когато той е бил осветен, предава БТА.

РУСИЯ Е КАТО РАЗСЪХНАЛА СЕ БЪЧВА, ОТ КОЯТО ТЕЧЕ – ЧАВДАР СТЕФАНОВ В "ОТГОВОРИТЕ" (ВИДЕО)

Развръзката на войната в Украйна се отлага. Ще има война и до края на годината, и догодина, но докога, никой не предвижда вече. Това каза журналистът и дългогодишен кореспондент на БНР и БНТ в Москва Чавдар Стефанов в предаването на Actualno.com "Отговорите със Спасиана Кирилова". Русия е като една разсъхнала се бъчва, от която непрекъснато струи нещо и няма свършване. Има доста голям мобилизационен потенциал, има и оръжия, има и инат, има и абсолютно неморални политици, които искат да докарат нещата до свещен за тях край – Украйна да бъде разрушена и да не съществува.

РУСКИТЕ РАКЕТИ ПО ЦИВИЛНИ ЦЕЛИ НЕ НОСЯТ УСПЕХ НА ФРОНТА

Моментното положение на фронта в Украйна буквално отразява шахматния термин "пат". Това личи както от сутрешната сводка на Генералния щаб на украинската армия, така и от данните на руския телеграм канал "Рибар", а и от тези на руското военно министерство също в Телеграм.

POLITICO: САЩ СЕ ОПАСЯВАТ, ЧЕ РУСИЯ МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВА ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ В УКРАЙНА

Служители от администрацията на Джо Байдън са направили оценка, че руският президент Владимир Путин може първо да използва химическо оръжие в Украйна, преди да прибегне до евентуална ядрена конфронтация с НАТО. Това би станало, ако войските му продължат да губят позиции, пише Politico, позовавайки се на шест официални лица от кръга на американския президент и от Министерството на отбраната на Щатите.

ЩЕ ПАЗИ ЛИ ГЕРМАНИЯ ЧАСТ ОТ НЕБЕТО НА УКРАЙНА С НОВО СЪТРУДНИЧЕСТВО С ПОЛША?

След като Германия предложи подкрепа на Полша с ПВО системи Patriot (Пейтриът), Берлин предлага такава и в областта на наблюдението на въздушното пространство, пише изданието Niezależny Dziennik Polityczny (NDP).

КАКВО СЕ СЛУЧВА, КОГАТО ЕС ТЕ ОБЯВИ ЗА ДЪРЖАВА СПОНСОР НА ТЕРОРИЗМА?

Европейският парламент създаде прецедент, след като вчера обяви Русия за държава спонсор на тероризма. Този ход е до голяма степен символичен, тъй като понастоящем ЕС не може официално да определя страни като спонсори на тероризма. За разлика от САЩ, блокът няма изготвен списък на терористичните държави и не разполага с правна дефиниция на последиците от подобна декларация.

POLITICO: ЕС ЗАПОЧВА ТЕЖКА БИТКА ЗА КОНФИСКУВАНЕ НА РУСКИ АКТИВИ

Европейската комисия обмисля варианти как да конфискува блокирани публични и частни активи на Русия и на нейните олигарси, като ги насочи към възстановяването на Украйна, пише американското издание Politico.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com