Най-важното за деня, 31 май 2023 г.

3346
Най-важното за деня, 31 май 2023 г.
Снимка: ГЕРБ

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 31 май.

БОРИСОВ С ЯВЕН СИГНАЛ, ЧЕ ТЪРСИ ПРАВИТЕЛСТВО С ПП-ДБ (ВИДЕО)

Започнаха атаката срещу "Промяната", изтече записът. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде сигнал какво мисли за политическата ситуация в България, говорейки през призмата на съдебната реформа.

АТАНАСОВ СИГУРЕН: НЯМА ДА СЕ ПРОВАЛИ ВТОРИЯТ МАНДАТ И ЩЕ ИМА КАБИНЕТ

Съпредседателят на ПП-ДБ генерал Атанас Атанасов увери, че няма да се провали вторият мандат за съставяне на правителство и кабинет ще бъде съставен. Още утре акад. Николай Денков ще представи нови хора в проектокабинета на ПП-ДБ, каза той пред bTV. 

ПЕТКОВ СЛЕД РАЗПИТА: РАДОСТИН ВАСИЛЕВ НЕ РАБОТИ САМ, ТОЙ Е ИНСТРУМЕНТ НА СЛУЖБИТЕ

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков бе разпитван в Софийска районна прокуратура в продължение на по-малко от час на 31 май.

"ТОЙ ЗАПЛАШИ ГЕШЕВ": ПРОГОВОРИ БИВШАТА ЖЕНА НА ПЕТЬО ЕВРОТО (ВИДЕО)

Антикорупционен фонд публикува интервю с Любена Павлова, председател на сдружение "План Б" и бивша съпруга на Петьо Петров, наричан "Еврото", адвокат и бивш шеф на столичното следствие.

АРЕСТУВАХА ПРЕДИ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ОСНОВЕН УЧАСТНИК В "ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА"

Екип на ГДБОП арестува формалния собственик на дружествата "Изамет" Кристиян Христов пред сградата на Българската телеграфна агенция (БТА) около 14 ч. в сряда, 31 май. Това се случи минути преди пресконференцията относно разследването на Антикорупционния фонд "Осемте джуджета".

ПИШАТ МАДРИД С "Т": КОМЕНТАР ЗА ЕКСПЕРТНОСТТА НА СЛУЖБИТЕ ОТ БИВШ МВР МИНИСТЪР

Изслушването на ДАНС в парламента беше безсмислено. Чухме политически въпроси, от председателя на ДАНС чухме и политизирани отговори, а не стриктно деполитизирани обяснения. Около това мнение се обединиха бившият вътрешен министър Емануил Йорданов и бившия зам.-вътрешен министър Филип Гунев.

СКОРО: НЯМА ДА СМЕНЯМЕ КНИЖКА ПРИ ПРОМЯНА НА ПОСТОЯННИЯ АДРЕС В ЕДНА ОБЛАСТ

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за българските лични документи, внесени от Министерски съвет. Те предвиждат отпадане на задължението за смяна на шофьорската книжка при промяна на постоянния адрес, ако е в рамките на една област.

НОВ ФИЛМ ПРЕДСТАВЯ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ ТОДОР ЖИВКОВ ПОДГОТВЯЛ СЛИВАНЕ СЪС СССР (ВИДЕО)

През 1963 г. сме можели да бъдем част от СССР, след като Тодор Живков настоятелно предлага на Никита Хрушчов да се присъединим като 16-та република. На специално свикан разширен пленум на БКП на 04.12.1963 г. се решава НРБ (Народна Република България) да поеме курс към пълен отказ от национален суверенитет и крайна цел - сливане със СССР. В дните, в които толкова гръмко се говори за национално предателство и то точно от свързвани с Руската федерация политически субекти (явно и нетолкова явно защитаващи руския интерес), ще можем да видим документалния филм "16-та република - предателството на БКП". В Студио Actualno е един от сценаристите и журналист Христо Христов.

ВОЙНА НА ДРОНОВЕ: ЗАЩО РУСКАТА ПВО НЕ СРАБОТИ (ВИДЕО)

Рано сутринта на 30 май в Москва и Московска област бе извършена атака с дронове

МНЕНИЕ: УКРАЙНА ИЗГЛЕЖДА АТАКУВА В РУСИЯ И ТОВА ТРЯБВА ДА Е ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА САЩ

Нападението на предполагаемите руски опозиционни паравоенни формирования от Украйна в руската провинция Белгород трябва да бъде тревожен сигнал за администрацията на Джо Байдън относно трудността да се контролира ескалацията в Украйна, за да се минимизира рискът САЩ да бъдат въвлечени във войната. Поради тази причина официалната политика на САЩ продължава да се противопоставя на украинските атаки на територията на същинска Русия, защото миналата година украинското правителство обеща на Вашингтон да не го прави.

РУСИЯ ВЕРОЯТНО Е ИЗВЕЛА НАСИЛСТВЕНО 2500 ДЕЦА-СИРАЦИ ОТ УКРАЙНА (ВИДЕО)

В Русия има държавна база данни за децата-сираци и деца, останали без попечителство от страна на родителите. Там се публикуват анкети на деца, които може да се вземат под попечителство или да бъдат осиновени. 

THE TIMES: РУСКАТА РАКЕТА "КИНЖАЛ" ОТВОРИ НОВА ЕРА ВЪВ ВОЕННОТО ДЕЛО

Трябваше тази ракета не може да бъде спряна. Хиперзвуковият "Кинжал" щеше се забие право в гърдите на Украйна и на цялата НАТО - светкавично, като острие на убиец. Нямаше да можете дори да мигнете и щяхте да сте на другия свят.

ЛЕГИОН "СВОБОДНА РУСИЯ" НАБИРА ХИЛЯДИ ЗА НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ МОСКВА

Руските партизани, които нападнаха силите на диктатора Владимир Путин, влизайки от Украйна в Белгородска област, имат "хиляди" кандидати, които чакат да се присъединят към редиците им. Те ще продължат да нахлуват по границата, докато силите им станат достатъчно големи, за да нападнат Москва, заяви техният командир пред британския вестник The Times.

ПРЕМИЕРЪТ НА КОСОВО УПОРСТВА, ВЪПРЕКИ НАТИСКА ОТ САЩ И АЛБАНИЯ ДА СПРЕ КОНФЛИКТА СЪС СЪРБИТЕ

 

Премиерът на Косово Албин Курти обвини за насилието в северната част на страната "фашистки тълпи", контролирани от правителството на съседна Сърбия и заяви, че е отхвърлил искането на САЩ за преместване на наскоро назначените кметове от официалните им офиси в конфликтните зони.

ТАЛИБАНИТЕ ТРУПАТ ВОЕННА ТЕХНИКА ПО ГРАНИЦАТА С ИРАН, ЩЕ ИМА ЛИ СБЛЪСЪК? (ВИДЕО)

 

Силите на талибаните, управляващи Афганистан, трупат военна техника и части край граничния пункт „Ислам Кала“, който разделя страната с Иран. Властите в Техеран вече са евакуирали част от граничните си служители от района.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...